Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar: Bahoz Erdal'ın o araçta olduğu nasıl bilindi?

Son dönemde medya kuruluşlarının görüşlerine sıklıkla başvurduğu güvenlik politikaları uzmanı ve Karar gazetesi yazarı Mete Yarar, PKK liderlerinden Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddialarını Twitter hesabından değerlendirdi.



Suikasti gerçekleştirdiğini iddia eden ve Anadolu Ajansı'na saldırıyla ilgili bildiriyi gönderen örgütün adının bilinmediğine dikkat çeken Mete Yarar'a göre örgütün 'örtülü' bir yapılanma olabileceğini belirtti.

"Suikasti düzenlediÄŸi ileri sürülen örgüt çok bilinen bir örgüt deÄŸil. Örtülü ise zaten böyle bir ÅŸey kullanılır" ifadeleriyle örgütün gizli bir ÅŸekilde varlığını korumuÅŸ olabileceÄŸini dile getirdi.

Saldırıyla ilgili soru iÅŸaretlerine dikkat çeken Yarar ÅŸu ifadeleri kullandı:  "Araçlar ele geçirilmediyse ve kimlik tespiti yapılmadıysa o araçta olduÄŸu nasıl bilindi? Tek araçla hareket etmeyen bu gruptan nasıl oldu da o araç vuruldu?"

Bahoz Erdal gerçekten öldürülmüş olsa dahi olayın büyütülmemesi gerektiÄŸini savunan Yarar'a göre Erdal'ın ölümünün moral etkisi var ancak doÄŸrulanmayan suikastten daha önemli olan güvenlik güçlerinin yurt içerisinde düzenlediÄŸi operasyonlar. Yarar Twitter hesabında yorumunu, "PKK terör Örgütünün üst Düzey bir isminin öldürülmesi ( gerçek ise ) örgütü ortadan kaldırmaz ama güvenlik Güçleri için moral olur Tek olaydan çok devletin uzun zamandır yaptığı YDH operasyonları benim için çok daha deÄŸerli"ifadeleriyle yayınladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.