Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halid Meşal: Gazze yakında ablukayı kıracak

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, Gazzelilerle telekonferans yoluyla yaptığı görüşmede ablukanın 'yakında' kırılacağını söyledi.



İslamî Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Gazze kuşatmasının yakında tamamıyla kalkacağını belirterek, kuşatmanın kalkması için Türkiye ve Katar'ın ortaya koydukları çabaları takdir ettiklerini söyledi.

Hamas lideri MeÅŸal, Hamas hareketinin Ramazan Bayramı münasebetiyle Gazze'nin En-Nuseyrat Mülteci Kampında “Uhuvvet ve Muhabbet” adıyla düzenlediÄŸi ve birçok Hamas liderinin katıldığı bayramlaÅŸma etkinliÄŸine telefonla katılarak “Gazze yakın ve uzak olanlardan zulüm ve düşmanlık görüyor. Ancak buna raÄŸmen asaletini ve büyük baÄŸlılığını ortaya koydu. KuÅŸatmayı yarmayı baÅŸardı, direniÅŸ olarak destan yazdı, ard arda dayatılan savaÅŸlarda üstün geldi” dedi.

Gazze halkına seslenen MeÅŸal “KuÅŸatmayı kırma ve kaldırma müjdeleri ard arda gelmektedir. Katar ve Türkiyeli kardeÅŸler bu hususta önemli mesafeler kat ettiler. Ãœmmet, kendi yaralarıyla uÄŸraÅŸsa da sizi unutmayacaktır. Filistin hep merkezi noktada kalacaktır” ifadesini kullandı.

Projesi savaş değil özgüRlük olan Hamas liderlerinin yeni savaşlara çekilmeye izin vermeyeceklerini belirten Meşal, Gazze'nin sabır ve birlik konusunda güçlü bir tablo gösterdiğini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.