Sosyal Medya

Güncel

Bayramda korkunç bilanço! 125 ölü, 410 yaralı...

Bayram tatilinin 8’inci gününde yurt genelinde karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 125 kişi yaşamını yitirdi, 389 kişi yaralandı.



Bakanlar Kurulu kararıyla Ramazan bayramının arife günü olan 4 Temmuz pazartesi ile ardından 8 Temmuz cuma gününü kamu personelinin idari izinli sayılmasıyla 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilinde kentler boÅŸaldı. BaÅŸta Ä°stanbul olmak üzere büyük kentlerden sahillere 1 Temmuz cuma akÅŸamından baÅŸlayan ’bayram göçü’ arife gününe kadar sürdü. TEM baÅŸta olmak üzere ÅŸehirlerarası yollarda trafik zaman zaman kilitlenirken, uyarılara ve alınan önlemlere karşın trafik kazalarıyla yollar yine kan gölüne döndü.

ÖLÃœ SAYISI 125, YARALI SAYISI Ä°SE 410’A ÇIKTI

Bugün saat 17.00’den sonra Bursa, Zonguldak, Karabük, Burdur, Ä°zmir ve Denizli’de meydana gelen 6 ayrı kazada 5 kiÅŸi öldü, 21 kiÅŸi yaralandı. Böylece bayramın 8’inci günü olan 9 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen 19 ayrı kazada, ölü sayısı 15, yaralı sayısı 47’ye yükseldi. Bayram tatilinin 8 günlük bilançosu ise 125 ölü, 410 yaralı oldu.

GÃœN GÃœN KAZALAR 

Yurt genelindeki karayollarında geçen cuma akÅŸamından bugün saat 17.00’ye kadar meydana gelen kazalarda 120 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 389 kiÅŸi de yaralandı. En fazla kaza 26 kiÅŸinin öldüğü 72 kiÅŸinin yaralandığı pazar günü meydana geldi. Gün gün kaza bilançosu şöyle:

* 1 TEMMUZ: Cuma günü Sakarya, Bursa ve Denizli’de meydana gelen 3 kazada 9 kiÅŸi yaralandı.

* 2 TEMMUZ: Cumartesi günü Bolu, Antalya, Kayseri, Aydın, Kocaeli, Åžanlıurfa, Trabzon ve Bursa’da ölümle sonuçlanan kazalarda 13 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Bolu’da tünel giriÅŸine çarpan TIR’da 5 kiÅŸi yanarak can verdi. Ölümlü kazalarla diÄŸer kazalarda toplam 29 kiÅŸi yaralandı.

* 3 TEMMUZ: Pazar günü Sinop, Bursa, Antalya, Denizli, NiÄŸde, Aydın, Bilecik, Isparta ve Mersin’de ölümle sonuçlanan kazalarda 26 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Sinop’taki kazada 5, Bursa’daki kazada 4, Antalya, Denizli, Aydın, NiÄŸde, Bilecik’teki kazada 2’ÅŸer kiÅŸi öldü. Bu kazalar ve aynı gün meydana gelen trafik kazalarında 72 kiÅŸi yaralandı.

* 4 TEMMUZ: Ramazan Bayramı arifesi pazartesi günü Samsun, KahramanmaraÅŸ, Kayseri, Adıyaman, Sakarya, Bayburt MuÄŸla, Åžanlıurfa ve Kastamonu’da meydana gelen kazalarda 19 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Samsun’daki kazada 4, KahramanmaraÅŸ’taki kazada 3 kiÅŸi öldü. Pazartesi günü ölümle sonuçlanan kazalar ve diÄŸer kazalarda 48 kiÅŸi yaralandı.

* 5 TEMMUZ: Bayramın ilk günü olan salı günü Bolu, Konya, Antalya, Çorum, Denizli, TekirdaÄŸ, Sivas, Bursa’da meydana gelen kazalarda 11 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi 57 kiÅŸi yaralandı.

* 6 TEMMUZ: Bayramın 2’nci günü olan çarÅŸamba günü Antalya, Sakarya, Kırıkkale, Aydın, Ä°zmir, Manisa, KahramanmaraÅŸ, Kocaeli, Kastamonu, Gaziantep, Konya ve Karabük’te meydana gelen kazalarda 11 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 37 kiÅŸi yaralandı.

* 7 TEMMUZ: Bayramın 3’üncü günü olan perÅŸembe günü Kocaeli, Kırıkkale, Adana, Elazığ, Ä°zmir, Denizli, Zonguldak, MuÄŸla, Adiyaman, Sakarya, Afyon, Kastamonu, Van, Balıkesir, Hakkari ve Isparta’da meydana gelen 21 ayrı kazada 19 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 60 kiÅŸi yaralandı. Kocaeli Kartepe’deki kazada 4 kiÅŸi öldü, 1 kiÅŸi yaralandı.

* 8 TEMMUZ: Bayram tatilinin 7’nci gününde Hatay, Çorum, Antalya, Rize, Kütahya, Åžanlıurfa, Aksaray, Zonguldak, Erzincan, MuÄŸla ve Gaziantep’te meydana gelen 14 ayrı kazada, 11 kiÅŸi hayatını kaybetti, 51 kiÅŸi de yaralandı

* 9 TEMMUZ: Bayram tatilinin 8’inci gününde Ankara, Konya, TekirdaÄŸ, Denizli, Samsun, Gümüşhane, Aydın, Åžanlıurfa, Ä°zmir, Ä°stanbul, Van ve Düzce’de meydana gelen 14 kazada 10 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 26 kiÅŸi yaralandı.

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.