Sosyal Medya

Güncel

IŞİD Suriye helikopterini düşürdü, 2 Rus pilot hayatını kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Palmira kenti yakınlarında Suriye ordusuna ait bir helikopterin IŞİD militanları tarafından düşürüldüğünü ve iki Rus pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.



Suriye’nin Palmira kenti yakınlarında Suriye ordusuna ait bir helikopterin IŞİD militanları tarafından düşürüldüğü ve iki Rus pilotun öldüğü açıklandı. 

"TEST UÇUŞU"

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait bir Mi-25 helikopterinin test uçuÅŸunu gerçekleÅŸtiren Rus pilotların, Suriye ordusunun IŞİD mevzilerini vurmaları yönündeki talebini yerine getirerek IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledikleri sırada saldırıya hedef oldukları bildirildi.

2 RUS PİLOT ÖLDÜ

Açıklamada, “Rus mürettebatın yetenekli manevraları teröristlerin ilerlemesini engelledi. Helikopter mühimmatı tükendiÄŸinde ve aksi yöne ilerlemeye baÅŸladığında yerden terörislerin açtığı ateÅŸ sonucu vuruldu ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye düştü” denildi. Hayatını kaybeden Rus pilotların isminin Riyafagat Kabibulin and Yevgeniy Dolgin olduÄŸu ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.