Sosyal Medya

Dünya

Almanlar Rusya ile yakın ilişkiler istiyor

Doğu Avrupa ve Baltık'ta Rusya ile NATO arasında yaşanan problemler gittikçe büyürken Avrupa içerisinden farklı sesler yükseliyor. Yapılan son bir araştırmaya göre Alman halkının yüzde 81'i Rusya ile sorun yaşamak istemiyor.



NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ana gündeminde yine Rusya ile gerginlikler var. Doğu Avrupa ve Baltık bölgelerinde NATO ile Rusya arasında tırmanan tansiyon, ciddi bir krize dönüşüyor. Ancak NATO içerisinde gerginliklere karşı çıkan ülkeler bulunuyor. Bunların başında Almanya geliyor.

Körber Vakfı tarafından yapılan ankete göre, Doğu Almanya'da yaşamış milyonlarca insanın Rusya'ya olan kültürel yakınlığı ve sevgisi devam ediyor. Ankete katılanların yüzde 81'i Rusya ile yakın ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Alman Bild gazetesine demeç veren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, NATO'nun yakın zamanda Polonya ve diğer Doğu Avrupa ülkelerinde düzenlediği geniş kapsamlı tatbikatları eleştirerek "Bizim şu anda yapmamamız gereken bir şey varsa o da yüksek sesli savaş tehditleri ve savaş çığırtkanlığı yaparak durumu daha da alevlendirmektir. NATO'nun doğu sınırlarında sembolik bir şekilde tankların yürütülmesiyle güvenliğimizin artırılacağını düşünen varsa yanılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Politico'da bir yazı kaleme alan Matthew Karnitsching de NATO içerisinde Rusya karşıtlığının bütünsel olmadığını vurgulayarak, Almanya'nın NATO içerisindeki Rusya tavrının gün geçtikçe müttefiklerini kızdırdığını belirtiyor. Steinmeier'in NATO karşıtı açıklamaları Alman siyasiler tarafından da tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Steinmeier'in sözlerinin sadece bir retorik hatası olmadığını belirterek meslektaşını sert biçimde eleştirdi.

Steinmeier'in eleÅŸtirilen sözlerine raÄŸmen, Almanya'da yapılan bir araÅŸtırmada 'en sevilen politikacı' DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier seçilmiÅŸti. Bild Gazetesi’nde yayınlanan sonuçlara göre, ankete katılanların yüzde 70'i Steinmeier'dan 'memnun' ya da 'çok memnun' olduklarını belirtmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.