Sosyal Medya

Güncel

Halep'te son ikmal yolu fiilen kapandı

Suriye Ordusu, bayramın ikinci günü gerçekleştirdiği sürpriz bir saldırıyla Halep'in merkezine ulaşan son ikmal yoluna bir kilometre mesafeye ilerledi. Yolu tamamen gören noktalarda bulunan ordu güçlerinin bombardımanı nedeniyle Halep'e giriş çıkışlar fiilen kapandı.



3 gündür devam eden saldırıya yaklaşık 4 bin askerin katıldığını kaydeden BAAS rejimi kaynaklarına göre "Suriye Ordusu ve müttefik güçler (Şii milisler kastediliyor) kısa sürede Halep kuşatmasını tamamlamayı amaçlıyor". Halep Fetih Ordusu isimli muhalif operasyon odası ise bölgeye takviye güçler sevk ederken muhalif mevziler Şeyh Neccar ve Başköy bölgesinde bulunan topçu bataryaları tarafından 2013 yılındaki Şeyh Neccar saldırısına benzer bir şekilde bombalanıyor.

MUHALİFLER ASKERİ BÖLGE İLAN ETTİ

Muhalif savaşçı gruplar ise Halep'in kuzeyinde bulunan Kastillo geçidini askeri bölge ilan etti ve Halep'in merkezine giriş çıkışları durdurdu. YPG'nin de yolun güneydoğusunda bulunan mevzilerden yolu havanla hedef aldığı öğrenilirken muhaliflerin de YPG güçlerine topçu atışıyla cevap verdiği kaydediliyor.

KASTİLLO GEÇİDİ NEDEN ÖNEMLİ?

Geçtiğimiz yılın sonlarında ve bu yılın ilk aylarında Halep'in kuzeyindeki muhalif hattı kıran Şii milisler, Nubbul ve Zehra hattına ulaşarak muhaliflerin Türkiye sınırındaki stratejik Azez kenti ile irtibatını kesmişti. Halep'in merkezine ulaşan tek ikmal yolu olarak kalan Batı yönündeki geçiş ise Kastillo geçidi muhaliflerin elinde olduğu için kullanılmaya devam etmişti. Cilvegözü'nün karşısında bulunan Babulhava'dan Atarib ilçesi ve Halep'in batısında kalan Kefer Hamra - Hreytan - Anedan üzerinden Kastillo geçidine uzanan yol Halep'in merkezine uzanan son geçiş noktası biliniyor ve bu yolun da kapanması halinde Halep'in merkezinde büyük bir insani kriz başlayabileceği ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.