Sosyal Medya

Güncel

Libya'daki Batı güçlerinin ses kaydı yayınlandı

Libya'da bulunan emekli General Haftar'a dünya güçlerinden yapılan yardımların ses kayıtları yayınlandı



Libya'da emekli General Halife Haftar'ın ABD, Fransa, İtalya ve İngiltre'den destek aldığı ortaya çıktı

Ortadoğu'ya dair haberleri internet üzerinden yayımlayan Middle East Eye sitesi (MEE), ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin emekli General Halife Haftar'ın Libya'da düzenlediği hava operasyonlarına destek verdiğini gösteren sesli kayıtlar yayınladı.

İngiliz MEE sitenin haberinde, Libya'daki batılı güçlerin -açıklandığı gibi- sadece gözleme ve keşif görevlerini yapmadıkları, Haftar'ın Libya'nın doğusunu ele geçirmesi amacıyla düzenlediği operasyonlara bu güçlerin kendi uçaklarıyla katıldıkları belirtildi.

Kayıtlarda, Bingazi şehrinin yakınında bulunan Benina askeri hava üssünden havalanan Haftar uçaklarını komuta merkezinden yönelten, fransızca ve italyanca konuşan hava kontrolörlerin sesi duyuluyor.

Bazı kayıtlarda ise, Libya doğusunda belirlenen hedefleri vurmasının ardından amerikan ve ingiliz aksanıyla konuşan pilotların sesi de duyuldu.

BM tarafından tanınan Libya Uzlaşı Hükümetine karşı olan General Haftar, Libya'nın doğusunda nüfuzunu arttırmak için IŞİD'le mücadele hamlesinde yer alan Bingazi Devrimciler Şura Meclisi, Fecrü Libya gibi silahlı gruplara karşı Mayıs 2014 tarihinden bu yana El Karame adlı bir operasyon başlatmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.