Sosyal Medya

Güncel

Hollande: Rusya, Fransa için ne düşman ne de tehdit

Polonya’nın başkenti Varşova’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Fransa için ‘düşman ya da tehdit’ olmadığını söyledi.



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Rusya’nın ülkesi için tehdit veya hasım olmadığını söyledi. Polonya'nın baÅŸkenti VarÅŸova'da NATO üyelerinin devlet ve hükümet baÅŸkanlarını bir araya getiren zirvenin açılışı öncesi basına konuÅŸan Hollande, "Rusya, Fransa için ne bir tehdit, ne bir hasımdır. NATO, Avrupa’nın Rusya ile iliÅŸkilerini etkileme niyetinde deÄŸildir." ifadesini kullandı.

Rusya’nın Kırım’ı tek taraflı ilhakının Avrupa tarafından kınandığını hatırlatan Hollande, "Hepimiz Ukrayna krizine bir çözüm bulmak için çalışıyoruz." dedi. Hollande, geçen ay yaptığı yazılı açıklamada da, Moskova’nın büyük tepki gösterdiÄŸi NATO'nun Avrupa'ya füze kalkanı sisteminin Rusya'yı hedef almadığını söylemiÅŸti. Hollande, "NATO ve Rusya arasındaki diyaloÄŸun, yanlış anlaşılmaları ve anlama yetersizliÄŸini ortadan kaldırmasını umut ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.