Sosyal Medya

Güncel

İzmir'de casusluk soruşturmasında 6 subaya gözaltı kararı

FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi.



Ä°zmir’deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruÅŸturması sırasında sahte delil üretilmesini saÄŸladıkları iddiasıyla 2 amiralin de aralarında bulunduÄŸu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 6 muvazzaf askerden Binbaşı A.Ö.’nün Ä°stanbul’da gözaltına alınıp Ä°zmir’e getirildiÄŸi ve adliyeye sevkedildiÄŸi belirtildi. 2 amiral ve 3 binbaşı ise rapor aldıkları için gözaltı iÅŸlemi uygulanamadı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli olan Tümamiral M.Z.U., TuÄŸamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, "eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fiÅŸleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin iÅŸlediÄŸi" iddiasıyla arandıkları öğrenildi.

FÄ°ÅžLEME Ä°DDÄ°ASI

Paralel Yapı üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fiÅŸledikleri iddia edildi. Ä°zmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmiÅŸti. Sanıkların beraat etmesinin ardından, soruÅŸturma kapsamında sahte delil üretildiÄŸi gerekçesiyle, aralarında Ä°zmir eski Ä°l Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduÄŸu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduÄŸu bu dava henüz sonuçlanmadı.

Ä°ZMÄ°R/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.