Sosyal Medya

Güncel

BM Halep'teki sivillerin durumundan endiÅŸeli

Birleşmiş Milletler, Halep'e düzenlenen saldırılar ve yaşanan çatışmalar nedeniyle 300 bin sivilin durumundan 'derin endişe' duyulduğunu bildirdi.



Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye'ninHalep kentinde bombardımanlar ve ağır çatışmalar nedeniyle 300 bin kişinin sıkışıp kaldığını, gelişmelerden "derin endişe" duyulduğunu bildirdi.

AA'nın haberine göre; BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, yaptığı açıklamada, OCHA'nın, Halep'in doÄŸusunda 300 bin kiÅŸinin sıkışıp kalmasını endiÅŸeyle izlediÄŸini belirtti.

Son haftalarda, taraflar arasında Halep'te ve kuşatılmış bölgelerdeki çatışmaların şiddetini artırdığını bildiren Haq, kentten, birçok sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan hava saldırısı, bombardıman ve ağır çatışma haberlerinin geldiğini aktardı.

SİVİL ÖLÜMLER DEVAM EDİYOR

Haq, kente giriÅŸ çıkışı saÄŸlayan tek yer olan "Castello yolu" boyunca çatışmaların yaÅŸanmasının, sivil halkın izole olmasına yol açtığını belirtti. Haq, "Son birkaç gün içindeki ağır savaÅŸ, yardıma muhtaç insanlara eriÅŸimin kesilmesine yol açarken, sivillerin ölüm ve yaralanma riskini devam ettiriyor" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.