Sosyal Medya

Güncel

Peşmerge komutanı İran'a esir düşmemek için kendini patlattı

PDK-İ'nin peşmerge komutanlarından Kawa Ciwanmerd, İran Devrim Muhafızları’yla çatıştığı sırada esir düşmemek için kendini patlattı



Rudaw'ın aktardığı habere göre 5 Temmuz'da, Merivan'ın Sewlawa ilçesinde Ä°ran Devrim Muhafızları'yla çatışan Kürdistan Demokrat Partisi-Ä°ran'ın PDK-Ä°'nin peÅŸmerge komutanlarından Kawa Ciwanmerd, ele geçmemek için kendini patlattı. 

PDK-İ'den yapılan açıklamada, partinin merkez komite üyesi de olan Ciwanmerd ile peşmerge Serkeft Samedi, çatışmalar sırasında diğer peşmergelerden koptu. Bir süre sonra ise ele geçmemek için kendilerini patlattılar.

PDK-İ Sözcüsü Rüstem Cihangiri, Pasdarlar'ın, kuşatma altında 10 gün saklanmayı başaran peşmergelerin izin bulduğunu ve 2 saat süren bir çatışma yaşandığını söyledi.

Sevlava'da 25-26 Haziran tarihlerinde çatışmalar baÅŸlamıştı. KDP-Ä°, uzun yılların ardından, Haziran baÅŸlarında yeniden silahlı mücadeleye baÅŸladı. 
Ä°ran devlet güçleri ile birkaç bölgede girilen çatışmalarda iki taraf da kayıplar verdi. Ardından Ä°ran topçusu Kürdistan Bölgesi'nin sınır boylarını hedef aldı.

Dipnot:

- Pasdaran: İran Devrim Muhafızları
- PDK-Ä°: Kürdistan Demokrat Partisi-Ä°ran

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.