Sosyal Medya

Güncel

Ürdün'den 'İsrail'in yerleşim yerlerine' ilişkin açıklama

Ürdün'den yapılan açıklamada 'Yerleşim birimleri inşaatı Filistin topraklarına tecavüzdür' demişti.



Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Ãœrdün hükümeti, Siyonist iÅŸgal hükümetinin yerleÅŸim birimleri inÅŸaatı politikasını reddettiÄŸi gibi, yeni yerleÅŸim birimleri inÅŸa etmesini ve var olanları da geniÅŸletmesini tamamıyla reddettiÄŸini belirtti.

Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Muhammed El-Mumini bugün yaptığı açıklamada “Ä°srail hükümeti bu politikalarıyla Filistin topraklarına tecavüz ettiÄŸi gibi, Filistin halkının hak ve hukukuna da tecavüz ediyor. Aynı ÅŸekilde bu politikalar bölgedeki barış çabalarına ve barış umutlarına da sekte vuruyor” dedi.

Mumini, başta uluslararası camia olmak üzere özellikle barış görüşmelerine gözcülük eden büyük devletlere seslenerek, işgal rejiminin Filistin topraklarında sürdürdüğü yerleşim politikasına karşı ciddi bir tavır almalarını istedi.

İşgal ettiği topraklarda gayri meşru bir şekilde Yahudi yerleşim birimleri inşa devam eden işgal rejimine karşı Birleşmiş Milletler ciddi bir tavır almazken, Avrupa ve Amerika'nın tepkileri ise sözden öteye geçmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.