Sosyal Medya

Güncel

İdlib'de bombardıman: 23 ölü

Suriye’de İdlib’e bağlı Darkuş bölgesine yönelik bombardımanda 2'si çocuk, 10'u kadın en az 23 sivil hayatını kaybetti.



El Kaide baÄŸlantılı Nusra Cephesi’nin de içinde olduÄŸu muhalif grupların denetimindeki bölgeyi hedef alan hava saldırıları 40 kiÅŸinin de yaralanmasına neden oldu.

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre 10’u kadın, 2'si çocuk en az 23 kiÅŸi öldü.

Londra merkezli SOHR, Türkiye sınırına yakın DarkuÅŸ’a yönelik hava saldırılarının kimin tarafından düzenlendiÄŸinin henüz bilinmediÄŸini kaydetti. Ancak onun rejim ya da Rus savaÅŸ uçakları olabileceÄŸini kaydetti.

Suriye Ordusu, ÇarÅŸamba günü Ramazan bayramı nedeniyle 72 saatlik bir ateÅŸkesi uygulayacağını duyurmuÅŸtu ancak rejim kendi ilan ettiÄŸi ateÅŸkesi ihlal ederek Halep’i bombalamıştı.

El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve IŞİD, Rusya ile ABD arasında varılan bir mutabakat sonucunda Şubat ayında hayata geçirilen ateşkesten hariç tutulmuştu.

Kremlin, ÇarÅŸaöba günü yaptığı açıklamada Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin’in ABD’li mevkidaşı Barack Obama ile askeri koordinasyonu yoÄŸunlaÅŸtırmak konusunda anlaşığını söylemiÅŸti.

Beyaz Saray, iki liderin Nusra Cephesi’ni ve IŞİD’i maÄŸlup etmeye baÄŸlılıklarını teyit ettiklerini belirtti.

Suriye’de 5 yıl önce barışçıl protestolarla baÅŸlayan ayaklanmalar daha sonra silahlı mücadeleye dönüştü.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, savaşta 400 bin civarında insanın öldüğünü tahmin ettiklerini belirtmişti. Suriye nüfusunun yarısında fazla sığınmacı statüsüne düştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.