Sosyal Medya

Güncel

Suriye rejimi Halep'i tamamen kuşattı

Suriye rejimi ilan ettiği 72 saatlik ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdüğü Halep'in kuzeyinde Kastillo geçidini kontrol edebileceği noktalara ulaştı.



Suriye'de rejime bağlı güçlerin, Halep'in kontrolü için stratejik öneme sahip Castello yolunu rejim karşıtlarından geri aldıkları bildirildi.

Bölgeden gelen haberler, şiddetli çatışmalar ve hava saldırılarından sonra Suriye ordusuna bağlı güçlerin Kastillo yolunun yaklaşık 1 km içlerine kadar ilerlediğine işaret ediyor.

Rejim karşıtı güçler ve hükümet kaynakları da yolun ulaşıma kapandığını söylüyor.

Saldırı, Suriye hükümetinin bayram nedeniyle ilan ettiği 72 saatlik ateşkeşin ilk saatlerinde gerçekleşti.

Rejim karşıtı gruplardan Festakim Birlikleri adına adına Reuters haber ajansına konuÅŸan Zakaria Malahifji, "Åžu an hiçkimse Halep'e giriÅŸ yapamaz ya da Halep'ten çıkamaz" dedi.

Malahifji, "Yol eskiden de tehlikesiz deÄŸildi, fakat ÅŸimdi mesele tehlikeli olup olmaması deÄŸil, tamamen kapatılmış durumda olması" diye konuÅŸtu.

Reuters'ın görüştüğü bir baÅŸka muhalif de, "Bütün gruplar çatışmaya destek birlikleri göndererek Castello yolundaki hakimiyetimizi geri kazanmaya çalıştı, ancak durum oldukça kötü” dedi.
Esad karşıtları, bölgede yaşayan 300 bin kişi dahil olarak üzere artık hiç kimsenin Halep'in doğusuna giriş ya da çıkış yapamayacağını söylüyor.

Suriye'nin resmi haber ajansı Sana ise, askeri kaynaklara atfen "ordunun Castello yolunda isyancıları püskürttüğünü ve kaçmaya çalışan, ajansın ifadesiyle, ''terörist grupları'' hedef aldıklarını" duyurdu. Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi çatışmaların dün gece yarısı Halep'in kuzeybatısında alevlendiÄŸini duyurdu.

Suriye'nin en büyük kentlerinden, bir zamanlar ülkenin ticaret ve sanayi merkezi olan Halep, 2012'den bu yana ikiye bölünmüş durumda. Şehrin batı kesiminde Liramon'a kadar olan bölge Suriye hükümetinin, doğusu ise isyancı grupların denetimi altında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.