Sosyal Medya

Güncel

Washington Büyükelçisi'nden New York Times'e IŞİD mektubu

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Times'ın Atatürk Havalimanı saldırısının ardından yayınladığı yazıya karşılık olarak gazeteye bir mektup gönderdi.



Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Times gazetesine, geçen hafta yayımlanan İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin başyazıya cevaben eleştiri mektubu gönderdi.

Büyükelçi Kılıç, gazetenin "Editöre Mektuplar" köşesinde yer alan yazısında, 30 Haziran tarihli "Türkiye'ye yönelik vahÅŸi saldırının ardında" baÅŸlıklı yazı iÅŸleri kurulunun makalesinin, havalimanı saldırısının ardındaki tüm nedenlere deÄŸinmediÄŸine dikkati çekti.

Türkiye'nin makalede ileri sürülen sebeplerden dolayı saldırının hedefi olmadığının altını çizen Kılıç, "Türkiye, DAEÅž'i henüz 2013 yılındayken terör örgütü ilan etti. Türkiye, diÄŸerleri problemin ciddiyetinin farkına varmadan önce, çoÄŸu kez yalnız bırakılarak, yabancı savaşçıların suç aÄŸlarıyla mücadele etti." ifadesini kullandı.

"NUSRA CEPHESİ, IŞİD ve EL KAİDE TÜRKİYE'DE TERÖR ÖRGÜTÜ"

Kılıç, mektubunda Türkiye'nin 2011 yılından bu yana 145 ülkeden 50 binden fazla yabancıyı ülkeye giriş yasağı listesine dahil ettiğine, 98 ülkeden 3 bin 600 yabancıyı sınır dışı ettiğine, DAEŞ, Nusra Cephesi ve El-Kaide bağlantısı olan 5 bin 310'dan fazla kişiyi gözaltına aldığına ve bin 654 kişiyi tutukladığına vurgu yaptı.

Türkiye'nin IŞİD ile mücadele etmediği suçlamalarının "haksızlık" olduğuna vurgu yapan Kılıç, şöyle devam etti:

"Gelgelim ait oldukları ülkelerin otoritelerine usulünce geri gönderilen şüpheli görülen DAEÅž militanları, Avrupa ÅŸehirlerinde terör saldırılarında bulundular. Bu nedenle Türkiye'yi eylemsizlikle suçlamak açıkça insafsızlıktır."

Büyükelçi Kılıç, Türkiye ile ilgili haksızca bir sonuca ulaşmadan önce, kaynak ülkelerde tutuklanan şüpheli yabancı savaşçıların sayılarıyla Türkiye'nin tutukladığı yabancı savaşçıların rakamlarının karşılaştırılmasının mantıklı olacağını kaydetti.

IŞİD'in Türkiye'yi hedef almasında sadece Türkiye'nin onlara karşı mücadelenin ön cephesinde yer almasının değil, aynı zamanda büyük çoğunluğu Müslüman bir toplumun evrensel değerleri kucaklayan bir model olduğunu kanıtlamasının etkili olduğunu vurgulayan Kılıç, İstanbul, Brüksel veya Orlando'da, nerede olursa olsun bu küresel tehdidi yenmek için birlikte hareket etme zamanı olduğunu ifade etti.

Serdar Kılıç'ın yazısında 'terör örgütü' olarak niteliği örgütlerden Nusret Cephesi ve El Kaide şimdiye kadar Türkiye'de üstlendiği herhangi bir saldırı yapmazken 2003 ve 2004 yılındaki saldırıların eski El Kaide üyeleri tarafından düzenlendiği ortaya çıkmış ancak örgütün talimatıyla yapılmadığı daha sonra El Kaide kaynaklarınca açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.