Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Erdoğan-Ruhani görüşmesi açıklaması

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Rouhani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.



Görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'n Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülkenin halkları arasındaki derin ortaklıklara değinilerek Tahran ile Ankara arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda olabildiğince geliştirilmesi için uygun ortamın mevcut olduğu vurgulandı.
İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nden telefon görüşmesine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Hasan Rouhani, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile geçen gün yaptığı telefon görüşmesinde CumhurbaÅŸkanı'nın ve Türkiye Milletinin Ramazan bayramını kutlayarak, "Ä°ran ile Türkiye sahip oldukları sayısız ortaklıklar gereÄŸi bölgesel sorunların çözümünde, özelliklede terörizm ile mücadelede birlikte çaba sarf etmelidir" dedi. Ä°ran CumhurbaÅŸkanı ayrıca iki ülke arasındaki anlaÅŸmaların süratle hayata geçirilmesinin iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi için önemli bir adım olduÄŸunu sözlerine ekledi. Rouhani Ä°stanbul hava limanındaki terör saldırısından duyduÄŸu üzüntüyü dile getirerek, "terörizm ile mücadele iki ülkenin yakın iÅŸbirliÄŸine ihtiyaç duymakta ve iki ülkenin bu bela karşısında daha ciddi adımlar atması, kuÅŸkusuz bölgede terörizmin köklerini kurutacaktır" dedi. Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı terörün bütün ülkeler için bir tehdit oluÅŸturduÄŸunu vurgulayarak, "Bu küresel fenomen ile mücadele için toplu iradeye ihtiyaç vardır" dedi.

"İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE DERİNLEŞTİRİLMESİNE DESTEK"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ise bu telefon görüşmesinde Ä°stanbul'da meydana gelen terör saldırısında Türkiye halkı ve devletinin acılarını paylaÅŸtıkları için Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Hasan Rouhani'ye ve Ä°ran halkı ile devletine teÅŸekkürlerini sundu. Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Ä°ran halkı ve devletinin Ramazan bayramını kutlayarak, Tahran Ä°le Ankara arasındaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesi ve derinleÅŸtirilmesini desteklediklerini sözlerine ekledi. Recep Tayyip ErdoÄŸan terörizm ile herkesin ortak bir ÅŸekilde mücadele etmesi gerektiÄŸini vurgulayarak, "Artık Pakistan, Irak,Afganistan, Suriye ve Filistin'de olanları tahammül etmek mümkün deÄŸildir" dedi. Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı iÅŸbirliÄŸi ile terörün üstesinden gelinebileceÄŸini vurgulayarak, "Ä°ki ülke arasındaki ilgili kurumların bu alandaki iÅŸbirliÄŸinin güçlendirilmesi çok zaruridir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.