Sosyal Medya

Güncel

5 günlük ağır bilanço: 80 ölü 236 yaralı

Bayram tatilinin ilk 5 gününde yurt genelinde karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 80 kişi yaşamını yitirdi, 236 kişi yaralandı.



Bakanlar Kurulu kararıyla Ramazan bayramının arife günü olan 4 Temmuz pazartesi ile ardından 8 Temmuz cuma gününü kamu personelinin idari izinli sayılmasıyla 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilinde kentler boşaldı, kazalarla yollar yine kan gölüne döndü.

80 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 236 KİŞİ YARALANDI

Yurt genelindeki karayollarında geçen cuma akşamından beri meydana gelen kazalarda 80 kişi yaşamını yitirdi, 236 kişi de yaralandı. En fazla kaza 26 kişinin öldüğü 72 kişinin yaralandığı pazar günü meydana geldi.

1 TEMMUZ: Sakarya, Bursa ve Denizli’de 9 kiÅŸi yaralandı.

2 TEMMUZ: Cumartesi günü Bolu, Antalya, Kayseri, Aydın, Kocaeli, Åžanlıurfa, Trabzon ve Bursa’da 13 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Bolu’da tünel giriÅŸine çarpan TIR’da 5 kiÅŸi yanarak can verdi.

3 TEMMUZ: Pazar günü Sinop, Bursa, Antalya, Denizli, NiÄŸde, Aydın, Bilecik, Isparta ve Mersin’de ölümle sonuçlanan kazalarda 26 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

4 TEMMUZ: Ramazan Bayramı arifesi pazartesi günü Samsun, KahramanmaraÅŸ, Kayseri, adıyaman, Sakarya, Bayburt MuÄŸla, Åžanlıurfa ve Kastamonu’da meydana gelen kazalarda 19 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

5 TEMMUZ: Bayramın ilk günü olan salı günü Bolu, Konya, Antalya, Çorum, Denizli, TekirdaÄŸ, Sivas, Bursa’da 11 kiÅŸi öldü.

6 TEMMUZ: Bayramın 2’nci günü olan dün Antalya, Sakarya, Kırıkkale, Aydın, Ä°zmir, Manisa, KahramanmaraÅŸ, Kocaeli, 
Kastamonu, Karabük ve Sakarya’da 11 kiÅŸi öldü.

Manisa’da BüyükÅŸehir Belediyesi’ne baÄŸlı hafriyat kamyonu geri manevra yaptığı sırada, ÅŸoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye düştü. Kazada kamyon ÅŸoförü hayatını kaybetti.

ÇANAKKALE'DE GEÇİŞ YOĞUNLUĞU

Çanakkale BoÄŸazı’ndan feribotlarla geçiÅŸlerde yaÅŸanan yoÄŸunluk, bayramın ikinci gününde de sürdü. Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e geçiÅŸlerde, araç kuyruÄŸu iskeledeki araç depolama alanının dolması üzerine, DemircioÄŸlu Caddesi’ne kadar uzadı. Tatilcilerin oluÅŸturduÄŸu kuyruk 1 kilometreye kadar çıktı. YoÄŸunluÄŸa hem bayram nedeniyle günübirlik gezi için yola çıkanlar, hem de yakınlarını ziyaret için Anadolu yakasına geçiÅŸ yapan tatilcilerin dönüşleri etkili oldu.

2 KİŞİ YARALANDI

AÄŸrı’nın Hamur ilçesinde Çetin ÖdemiÅŸ’in kullandığı kamyonet, havalimanı kavÅŸağında manevra yapan Murat Gördük’ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Motosiklet sürücüsü ile aynı araçtaki Cemil ArmaÄŸan hayatını kaybetti. Yaralanan 2 kiÅŸi ise hastaneye kaldırıldı.

3 ARKADAÅžTAN 2'SÄ° HAYATINI KAYBETTÄ°

Antalya’nın Alanya ilçesinde bayram sabahı bir yakınlarını otogarda karşıladıktan sonra motosikletle evlerine dönen 3 arkadaÅŸ, park halindeki araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten savrularak ağır yaralanan 3 arkadaÅŸ, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Abdullah TaÅŸ ve Mehmet Günel yaÅŸamlarını yitirdi, 1’i ağır yaralandı.

SAKARYA VE Ä°ZMÄ°R'DEN ACI HABER

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Ä°zmir’in Bornova ilçesinde alkollü olduÄŸu öğrenilen 36 yaşındaki S.T. motosikletinin direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Sürücü S.T. hafif yaralanırken, yanındaki Hüseyin Önder hayatını kaybetti.

 

Kaynak: DHA-AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.