Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır, Yahudi yerleşimlerinden rahatsız

Mısır Dışişleri Bakanlığı: "İsrail hükümetinin işgal edilmiş Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerlerini genişletmeyi sürdürmesini kınıyoruz. İsrail, Yahudi yerleşim yerleri konusunda yasa dışı uygulamalarını sürdürüyor ve Filistin ile barış görüşmelerinin tekrar başlaması yönündeki çabaları baltalıyor"



Mısır, İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini genişletme projesinden derin endişe duyduğunu duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın, İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini genişletme projesinden derin endişe duyduğu belirtilerek, İsrail hükümetine bu projeyi iptal etmesi, gerilimi yükseltme ve Filistin halkının umutlarını söndürme politikasından vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "İsrail hükümetinin işgal edilmiş Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerlerini genişletmeyi sürdürmesini kınıyoruz. İsrail Yahudi yerleşim yerleri konusunda yasa dışı uygulamalarını sürdürüyor ve Filistin ile barış görüşmelerinin tekrar başlaması yönündeki çabaları baltalıyor." ifadesi kullanıldı.

Filistin ve İsrail tarafını yeniden müzakerelere başlaması için güven inşa etme ve uygun ortam hazırlama yönünde bölge ve uluslararası toplumdan teşviklerin geldiği bir dönemde, bu gerilimi yükselten adımın atılmasının anlaşılmaz olduğu kaydedildi.

Fransa 3 Haziran'da başkent Paris'te yıl sonunda bütün tarafların yer alacağı bir uluslararası toplantının ön hazırlığının yapılması amacını taşıyan Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı'na ev sahipliği yapmıştı. Paris'teki toplantıda İsrail ve Filistin tarafları yer almamıştı.

İsrail hükümeti bu hafta Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 konut inşasına izin vermişti.

Konutlardan 560'ının Batı Şeria'daki en büyük Yahudi yerleşimi olan Maaleh Adimum'da, 240'ının da Har Homa yerleşimi ile Pisgat Ze'ev yerleşimi olmak üzere Kudüs yakınlarında inşa edileceği belirtilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.