Sosyal Medya

Güncel

Gaziantep'te 'Bayram'lık sergi

Gaziantep’te hüsnühat sanatına yeni isimler ve eserler kazandırma uğraşında bulunan hattat Erkan Bakım ve arkadaşları bir yıl boyunca hazırladıkları eserleri bayram sergisinde sanatseverlerin ilgisine sundu



Gaziantep’te hüsnühat sanatına yeni isimler ve eserler kazandırma uÄŸraşında bulunan hattat Erkan Bakım ve arkadaÅŸları bir yıl boyunca hazırladıkları eserleri bayram sergisinde sanatseverlerin ilgisine sundu.

2 Temmuz Cumartesi günü Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı yapılan karma sergiye sanatseverler yoÄŸun ilgi gösterdi. Erkan Bakım’ın ve Mahmut Åžahin’in yanı sıra Mesut Dikel, Özay Altın, Halil DoÄŸaner, Recep Ulu, Emre Özdemir, Demirali KurtulmuÅŸ, Habibe Bakım, Halil Özkan, Ahmet Türk ve Halil Uyan gibi sanatkârların eserleri Gazianteplilere bir nevi bayram hediyesi mahiyetinde oldu. 

60 adet eserin yer aldığı sergi 1 Eylül 2016 tarihine kadar Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi’nde öz sanatlarımıza ilgi duyanları bekliyor olacak.

Sergi münasebetiyle Hattat Erkan Bakım’la Gaziantep’te geleneksel sanat ortamı üzerine hasbihal ettik.

Ä°brahim Ethem Gören: Erkan Bey, öncelikle serginiz hayırlı mübarek olsun.  Serginin hazırlanış sürecine dair neler söylemek istersiniz?

Erkan Bakım: Ramazanın son günlerine denk gelen sergimiz ani bir kararla geliÅŸti. YetiÅŸtirebilir miyiz diye düşünürken hocalarımızın elimizde mevcut eserlerini bir araya getirerek bu sergi ortaya çıkmış oldu. Çalışmalarımıza destekçimiz olan Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi’ni kırmamış olduk ve sergimizi 2 Temmuz Cumartesi günü halkımızın beÄŸenisine sunduk.

Karma serginizde hangi sanatkârların eserleri var? Serginin özel bir teması var mı?

Mesut Dikel, Mahmut Åžahin, M. Özay Altın, Halil DoÄŸaner, Recep Ulu, Emre Özdemir, Demirali KurtulmuÅŸ, Habibe Bakım, Halil Özkan, Ahmet Türk ve Halil Uyan’ın çalışmaları var. Sergimizin özel bir teması yok. Yaz döneminde hem Gazianteplilere hem de Gaziantep’e gelecek olan yerli-yabancı turistlere Türk-Ä°slam sanatlarının birçoÄŸundan örnekler sunmuÅŸ olacağız.

Gaziantepliler serginize sahip çıktı mı?

Bu konuda hem Gaziantep halkı hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sergilerimize çok sahip çıkıyor. Gösterilen ilgiden memnunuz. Her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum bu memnuniyeti. Bir kez daha buradan çok teşekkür ediyorum.

ÖZ SANATLARIMIZ İSTANBUL DIŞINDA DA NEFES ALMAYA BAŞLADI

Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?

Bu tarz sanatların artık İstanbul dışında da nefes aldığının görülmesi insanları sevindiriyor. Geçmişe sahip çıkılıyor olması da çok önemli bir etken tabi kii. Osmanlı medeniyetinden günümüze ulaşan bu sanatlar her zaman varlığını korudu.

Gaziantep’te öz sanatlarımıza yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

Yerel yönetimler bazında yürütülen kısa süreli kurslar elbette Gaziantep’te de var. Ama bunların müfredatı ve eÄŸitim metodları gelenekteki gibi deÄŸil. Bu yüzden doÄŸrusunu anlatmak zaman alıyor. Ama insanlar doÄŸruyu örnekleri ile gördüğü zaman kıyaslama yapabiliyor. Bu konuda hocalarımın ve arkadaÅŸlarımın çalışmalarının burada sergilenmesi çok önemli elbette. Ä°nÅŸallah zamanla tezhip, ebru, kat’ı, minyatür ve çini alanlarında da önemli eÄŸitimler olacağına inanıyorum.

Bu bağlamda siz neler yapıyorsunuz?

Hüsn-i hat derslerimiz haftada bir gün Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam ediyor. Kendimize ait atölyemizde sanat sohbetleri de yapıyoruz. Atölyemizde deÄŸiÅŸik birçok sanatın örnekleri mevcut. Ayrıca elimizden geldikçe deÄŸiÅŸik mecralarda bu sanatlar konusunda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sergi mekânı aynı eski meşk yeriniz. Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan mahalin tarihine yönelik elinizde ne tür bilgiler var?

Bu kadim mekanda bir süre ders verdik, daha sonra yeni atölyemize geçtik. Sergi mekânı eski adliye binası. Ä°nsanların yargılandığı; üzüntü ve sevinçlerin yaÅŸandığı bu mekân artık bir sanat merkezi ve Gaziantep’in tam kalbinde... Ä°nÅŸallah buradan da birçok sanatçı yetiÅŸecek.

Sergi vesilesiyle okuyucularımıza nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Herkesin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgiler sunuyorum. Bayram tadında bu sergimizi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Sizlere de bu keyifli röportaj için çok müteşekkirim. Bahtiyar olunuz.

İlginiz için ben teşekkür ederim.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.