Sosyal Medya

Güncel

Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti açıklandı

Osmangazi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle geçen Perşembe günü açılırken, 1 Temmuz günü saat 00.00’dan itibaren köprü ulaşıma açıldı. Şimdi vatandaşlar Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti kaç para, ne kadar diye sormaya başladı. 1’sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL olacak. Osman Gazi Köprüsü, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapılan bir asma köprüdür.



Osman gazi köprüsü geçiÅŸ ücreti ne kadar çok merak edildi. Osmangazi Köprüsü'nün geçiÅŸ ücretinin araç sınıflarına göre 62.10 TL'den baÅŸlayıp, 282.15 TL'ye kadar çıkacağı belirtildi. Ayrıca Otoyol A.Åž. Osmangazi Köprüsü ile baÄŸlantılı olan kendisinin yaptığı otoyollar için de ücret alacağını belirtti. Yalova Altınova, Kılıç, Orhangazi, Gemlik, Altınova arasındaki yolları kullanacak olanlar ayrıca ücret ödeyecek. Altınova giÅŸelerinden geçiÅŸ 2.25 olacak. 252 metre kule yüksekliÄŸi, 35.93 metre tabliye geniÅŸliÄŸine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının bin 550 metre olduÄŸu  ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü olduÄŸu belirtildi
 
Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?
 
Osmangazi Köprüsü’nün yapımını üstlenen Otoyol A.Åž.’nin internet sitesinde araç sınıfları ve ücretleri belirtti. Buna göre tarife şöyle:
 
1’sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL, 2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’ye eÅŸit ve büyük 2 akslı araç) 141.95 TL, 3’üncü sınıf araçlar (Yere deÄŸen aks sayısı 3 olan veya çektiÄŸi araç ile birlikte yere deÄŸen toplam aks sayısı 3 olan araç) 168.60 TL, 4’üncü sınıf araçlar (Yere deÄŸen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiÄŸi araç ile birlikte yere deÄŸen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 223.60 TL, 5’inci sınıf araçlar ise (Yere deÄŸen aks sayısı 6, 7, 8  ve daha fazla olan araç) 282.15 TL ve 6’ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 62.10 TL ödeyecek.
 
Otoyol A.Åž. Osmangazi Köprüsü ile baÄŸlantılı olan kendisinin yaptığı otoyollar için de ücret alacak. Osmangazi Köprüsü ile Yalova Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik arasındaki yolları kullanarak bu 4 giÅŸeden geçecek olanlar ayrıca ücret ödeyecekler. Osmangazi Köprüsü’nden çıkacak bir otomobil yaklaşık 2-3 kilometre uzaklıktaki Altınova giÅŸelerinden çıktığında ayrıca 2.25 TL ödeyecek. 
 
 
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ NEREDE GÜZERGAHI NEDİR?
 
Kamuoyunda Ä°stanbul-Ä°zmir Otoyolu olarak tanınan Gebze-Orhangazi-Ä°zmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje, Ä°stanbul'u Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve Ä°zmir'e baÄŸlayacak. Türkiye nüfusunun yarısını oluÅŸturan 38 milyon insanın yaÅŸadığı coÄŸrafyaya hizmet verecek projeyle seyahat süresi, Ä°stanbul’dan Bursa'ya 1 saate, Ä°zmir'e 3 saate, EskiÅŸehir'e 2,5 saate inecek.
 
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ
 
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının bin 550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak.
 
Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
 
OSMANGAZÄ° KÖPRÃœSÃœ 
 
Osman Gazi Köprüsü, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapımı süren asma köprüdür
 
 
OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ HARİTA DA GÖRÜNMÜYOR
 
Açılışından sonra yoÄŸun ilgi gören Osman Gazi Köprüsü ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Köprüden geçmek için navigasyon kullanan sürücüler bazı haritalar da köprünün gözükmediÄŸini bildirdi. Google Haritalar’da ÅŸu anda Ä°zmir Körfezi üzerinden herhangi bir geçiÅŸ noktası görünmüyor, fakat Google'ın Türkiye ofisi güncelleme yapıldıktan sonra Osman Gazi Köprüsünün haritalarda görüneceÄŸini belirtti. 
 
OSMANGAZİ KÖPRÜ'SÜ ÖZELLİKLERİ NELER?
 
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek.
 
Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dâhil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. İzmit Körfezi'nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergâh, köprü sayesinde 6 dakikaya indi.
 
Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörüldü.
 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.