Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Teröre karşı omuz omuza vermek durumundayız

Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevini bıraktıktan sonra ilk bayramını memleketi Konya'da geçiriyor. Davutoğlu bayram namazı sonrası gazetecilerle konuştu.



AKP Konya Milletvekili Ahmet DavutoÄŸlu, Atatürk Havalimanı, BaÄŸdat ve Medine’de meydana gelen bombalı terör saldırılarını deÄŸerlendirirken, “Ramazan; rahmet, bereket ve barış ayıdır. Böyle bir ayda dahi masum insanları katleden, güzel ÅŸehirleri tarumar eden teröre karşı hep beraber millet olarak bütün Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız” dedi.

Memleketi Konya’da bulunan eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, bayram namazını Mevlana Müzesi’nin yanındaki Selimiye Camii’nde kıldı. DavutoÄŸlu’na Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan eÅŸlik etti. Namaz sonrası cemaatle bayramlaÅŸan DavutoÄŸlu, yaptığı açıklamada Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduÄŸunu ancak terör olaylarının Ramazan ayında da devam ettiÄŸini kaydetti.

Teröre karşı omuz omuza olunması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

“Allah ülkemizde ve Ä°slam dünyasında huzurla, saÄŸlıkla, esenlikle geçireceÄŸimiz bir bayram nasip etsin. Ramazan ayı bereket ayıdır, rahmet ayıdır. Bu bereket ve rahmet ayında çok güzel hatıralar ve güzel ibadetler yapmak yanında, maalesef çok üzüntü duyduÄŸumuz büyük ızdırap çektiÄŸimiz olaylarda yaÅŸadık. BaÅŸta Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan vahÅŸice ve barbarca yapılan saldırıların yanında, BaÄŸdat ve Medine’de dün gerçekleÅŸen saldırılar hepimizin yüreÄŸinde büyük yaralar açtı. Ramazan rahmet ayıdır, bereket ayıdır ve barış ayıdır. Böyle bir ayda dahi masum insanları katleden, güzel ÅŸehirleri tarumar eden teröre karşı hep beraber millet olarak bütün Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız.”

“TERÖRE KARÅžI TAVRIMIZ NET OLMUÅžTUR”

Teröre karşı duruşlarının her zaman net olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle dedi:

“Dünyanın neresinde olursa olsun, kime yapılmış olursa olsun, hangi dini ya da etnik kesimi hedef almış olursa olsun, terör en büyük insanlık suçudur. Hem Ä°slam dünyasında gerçekleÅŸen hem de son dönemlerde Avrupa’da gerçekleÅŸen bütün terör olaylarında bizim tavrımız açık ve net olmuÅŸtur. Bu terör olaylarına ırk ve din ayrımı yapmaksızın lanetledik, lanetliyoruz ve lanetlemeye devam edeceÄŸiz. Allah Ä°slam dünyasında bu acıların dinmesi için bize güç ve kudret nasip eylesin. Bu gücü ve kudreti sadece iyilik için doÄŸru yolda ve hak yolda kullanmayı nasip eylesin.”

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.