Sosyal Medya

Güncel

Baykal: Mültecileri nüfusumuza almak zorunda değiliz

CHP'li vekil Deniz Baykal, "Ama komşuda yangın var diye, o yangında perişan olan insanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur değiliz" dedi.



Deniz Baykal, CHP eski Antalya Ä°l BaÅŸkanı Özer Ãœlken ve partililerle birlikte bayram namazını her bayram olduÄŸu gibi, Kaleiçi’ndeki Tekeli Mehmet PaÅŸa Camii’nde kıldı. Baykal, bayram namazına dakikalar öncesinde gelerek, camideki yerini aldı. Baykal, namazın ardından cemaat ve cami imamı ile bayramlaÅŸtı.

Baykal: Mültecileri nüfusumuza almak zorunda değiliz

"DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR"

Bayramların dayanışma günü olduÄŸunu dile getiren Baykal, "Bu bayramda özellikle dayanışmaya ihtiyaç var. Çevremizde yangın var. Ä°nsanlar, aileler, milletler paramparça oldu. Büyük acılar yaÅŸanıyor, bu acılar karşısında dayanışmaya ihtiyaç var. El ele vermeye birbirimize sahip çıkmaya ihtiyaç var. Türkiye bu konuda üzerine düşeni tüm insanlığa örnek olacak ÅŸekilde yapıyor. Bu konunda kimsenin bizi suçlamaya hakkı yoktur. 4 milyona yakın Suriyeliyi Türkiye’de ağırlıyoruz. Onlara karşı insanlık görevimizi, Müslümanlık görevimizi, komÅŸuluk görevimizi en iyi ÅŸekilde yerine getiriyoruz. Dayanışma güzeldir ama dayanışmayı yapabilecek konumda olmaya devam etmek her ÅŸeyden daha önemlidir. KomÅŸumuzda yangın olunca ne yaparız, çoluÄŸuna çocuÄŸuna ailesine sahip çıkarız. Açıkta kalan insanları evimize davet ederiz. Onlara gerekli desteÄŸi veririz. Türkiye bunu yapmıştır. Elbette komÅŸuda acı çekenlere yardımcı olmak görevimizdir, bunu yapıyoruz. Evimize alıyoruz, baÄŸrımıza basıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Baykal: Mültecileri nüfusumuza almak zorunda değiliz

İNSANLARI NÜFUSUMUZA KAYDETMEYE MECBUR DEĞİLİZ

Ama komÅŸuda yangın var diye, o yangında periÅŸan olan insanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur deÄŸiliz. Yani Türkiye’nin çevresine yardımcı olabilmesi için, önce kendisine sahip çıkması lazım. Kendisi olabilmeye devam etmesi lazım. Kendisini güçlü ÅŸekilde ayakta tutabilmenin yolunu bulabilmesi lazım. Çevremizdeki faciaların bizi de çekim alanı içine sürüklemesine fırsat vermemek lazım. Türkiye’nin kendisini, gücünü, sorumluluÄŸunu bilmesi lazım. YardımlaÅŸma, dayanışma evet ama Türkiye, Türkiye olarak kalmaya devam etmelidir" ifadelerini kaydetti.

Baykal: Mültecileri nüfusumuza almak zorunda değiliz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.