Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonra Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Bayram Namazını kılmak için AtaÅŸehir Mimar Sinan Camii'ne geldi. 

ErdoÄŸan'ın gelmesinden önce cami önünde yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı. 
VatandaÅŸlar camiye arama noktalarından geçerek girdi. 

Namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletimin, tüm Ä°slam dünyasının Raamzan Bayramını kutluyorum. Bayrama ne yazık ki terörle mücadele içinde girmiÅŸ bulunuyoruz. Ben her kutlu doÄŸumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Ramazan'da sürdüğü gibi Ramazandan sonra tempo artarak devam edecek. Milletimin kardeÅŸlik anlayışı sürdüğü sürece terörün üstesinden geliriz. 

Åžu ana kadar 30 kiÅŸi tutuklandı. Ä°puçlarının üzerine gidilecektir. KomÅŸu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar bu iÅŸin içerisinde. Tamamen DEAÅž çerçevesi içerisinde. Neticede bir terör eylemi olmuÅŸtur ve 45 kadar dost kardeÅŸ kaybolmuÅŸtur. Yaralılar her geçen gün azalmakta. 

Åžunu bir defa söyleyeyim. terör ve terörizm belirli süreli eylemler deÄŸildir. Nerede nasıl kimi vuracağı belirli olmayan eylemlerdir. belirli noktalardan gelen deÄŸil, faklı noktalardan yapılan saldırılar neticesinde ortaya çıkan eylemlerle mücadele kolay deÄŸil. Dünyanın her yerinde öyle, Türkiye'ye has bir durum deÄŸil. Bunların hepsi terörle ciddi mücadeleler verip ciddi bedeller ödemiÅŸtir. Ã‡ok farklı cephelerde Türkiye bu mücadeleyi sürdürüyor. Güçlenen Türkiye terör örgütlerinin hedefi haline gelmiÅŸtir. 

Her ÅŸeyden önce ÅŸu anda Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak veya onları deÄŸiÅŸik vilayetlerimizde insani olmayan bir çok ÅŸartlarda ağırlamaktan öte bu insanların içerisinde kalifikasyonları yüksek insanlar var. Biz ülkemizde deÄŸerlendirme imkanına sahibiz. Ortak deÄŸerlerimiz olan insanlardan hem biz istifade ederiz hem onların insani olmayan durumlarda yaÅŸamaktan kurtarırız.

Bu nedenle daha önceden ifade ettiğim gibi biz veren eliz. Alan el değiliz. Bu milletle bu halkla bu şekilde adım atmak ülkemizin bana göre kalifikasyon gücünü daha da artıracağı gibi bu tür insanları çadır kamplarda ilkel yerlerde ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık. Böyle bir adımın atılması için de her türlü tedbiri alarak adım atılmasını uygun buluyoruz. Batılı ülkeler bu tür insanlara kapılarını açıyor.

Ama sayılar çok düşük. Biz kapıları açmayınca onlar oralara gitmek durumunda kalıyor. Biz bunları dikkatli bir şekilde, bunların bilgilerinden insan olarak güçlerinden istifade edeceğiz.

Rusya ve Ä°srail ile atılan adımların çerçevesi farklı Mısır'ın çerçevesi farklı. Mısır halkıyla bir sorunumuz yok, yönetim ve liderle olan bir sorun var. Burada çakma tabir edebileceÄŸim kararlarla müebbet hapse mahkum edilen insanlar var. Mursi ve arkadaÅŸlarına karşı alınan kararların hepsi tamamen masa üstüdür. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz. Mısır'daki insanların hepsi bizim kardeÅŸlerimiz. Bunlara takınan tavrı takdir etmemiz bizi bir defa zor durumda bırakır diye düşünüyorum.   Mursi'ye Türkiye ve Katar'dan baÅŸka destek veren ülke olmadı.

Mursi ve arkadaÅŸlarına idam ve müebbet hapis cezaları vermeye baÅŸladılar, bunun delili nedir, belgesi nedir. Böyle bir zulüme evet dememiz mümkün deÄŸildir. 

PUTİN İLE GÖRÜŞME

DışiÅŸleri Bakanımızın, Sayın Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da aÄŸustos ayı içinde, yani G-20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin deÄŸil."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.