Sosyal Medya

Güncel

Kopan iliÅŸkileri tamir ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram mesajında, Türkiye’nin çevre ülkelerle ilişkilerde engelleri bir bir kaldırdığı ve kopan ilişkileri yeniden tamir ettiğine vurgu yaptı. Erdoğan, “Karşılıklı adımlar gelecek için umut veriyor” dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Ä°srail'le, Rusya'yla iliÅŸkilerimizi geliÅŸtiriyoruz. Son haftalardaki karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor” dedi. ErdoÄŸan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, başı rahmet, ortası maÄŸfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluÅŸ olan bir ramazan ayının geride kalarak bayrama kavuÅŸulduÄŸunu belirtti.

KARDEÅžLÄ°K Ä°KLÄ°MÄ°

Mübarek Ramazan Bayramı'nı can-ı gönülden tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ay boyunca büyük kardeşlik ikliminin, dayanışmanın, kaynaşmanın ve yardımlaşmanın hep birlikte yaşandığına işaret etti.

ÅžEHÄ°TLERE RAHMET DÄ°LEDÄ°

Ä°slam dünyasının tamamının Ramazan Bayramı'nı idrak ettiÄŸini, aynı kıbleye yönelen Müslümanların kalpleriyle, ruhlarıyla, tüm benlikleriyle bayramın coÅŸkusunu yaÅŸadığını vurgulayan ErdoÄŸan, “Terör saldırıları, mübarek günlere raÄŸmen devam etti. Bu vesileyle tüm ÅŸehitlerimize, özellikle de son 1 yıldır terörle mücadele sırasında verdiÄŸimiz ÅŸehitlere, Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı saÄŸ olsun diyorum. Yaralanan güvenlik görevlilerimize Rabb'imden acil ÅŸifalar diliyorum” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ADİL ÇÖZÜM VURGUSU

ErdoÄŸan, mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi: “Dünyanın önemli deÄŸiÅŸimlere sahne olduÄŸu bir dönemdeyiz. Suriye'deki insani kriz, maalesef 600 bine yakın masum insanın canı pahasına sürüyor, sürdürülüyor. Biz, gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize sığınan kardeÅŸlerimize sahip çıkarak, Suriye'deki krizin adil bir çözüme kavuÅŸturulmasına yönelik çabalara destek vererek, bu konuda elimizden geleni yaptık, yapıyoruz.

ENGELLERÄ° KALDIRIYORUZ

Ä°srail'le, Rusya'yla iliÅŸkilerimizi geliÅŸtiriyoruz. Son haftalardaki karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor. Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduÄŸu krizleri aşıp, kopan iliÅŸkileri yeniden tamir ediyoruz. Yolumuza çıkan engelleri bir bir kaldırıyoruz. Hep söylüyorum: Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeÅŸ olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Her zamankinden çok daha fazla kucaklaÅŸmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var.”

Milim sapma göstermedik

Cumhurbaşkanı, ramazan boyunca değişik vesilelerle asker, polis ve köy korucularıyla bir araya geldiğine değindi. Güvenlik güçlerinin terörle mücadelede, son derece kararlı ve azimli olduklarını bizzat görmenin memnuniyetini yaşadığını vurguladı. Terörle mücadelede, uluslararası ilişkilerde bunalımları arkamızda bırakırken, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak dev projeleri tamamladıklarını, yepyeni projeleri milletin hizmetine sunmaya hazırlandıklarını belirten Erdoğan, "İşte son olarak, Osman Gazi Köprüsü'nü adeta bayram müjdesi olarak açmak suretiyle milletimizin hizmetine sunduk. Milletimiz müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Milletimiz nasıl bizi yarı yolda bırakmadıysa bizler de büyük Türkiye hedefimizden bir milim dahi sapma göstermedik, göstermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin yalnızca 780 bin kilometrekareden ibaret bir ülke olmadığına, arkasında köklü bir mirası, zengin medeniyet değerlerini, güçlü bir potansiyeli barındırdığına işaret ederek, dünyada mazlumların, mağdurların, ezilenlerin umudu olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Masum ve Salman'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısı ile sarsılan Irak ve Suudi Ababistanlı mevkiidaşlarına telefonla taziye diledi. Erdoğan ilk telefonu Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'a açtı. Musum'un Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, Bağdat'taki terör saldırıları nedeniyle da taziye dileklerini de ifade etti.İkinci telefon görüşmesini ise Suudi Arabistan Kralı Selman ile gerçekleştiren Erdoğan, menfur terör saldırılarını da kınayarak, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Erdoğan ve Selman'ın, ilişkileri daha da güçlendirme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.