Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilme konusunun esnafa sorulması gerektiğini söyledi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Suriyelilere vatandaÅŸlık açıklaması Ankara’yı hareketlendirdi. Daha önce, "Ä°ktidar olursak Suriyelileri göndereceÄŸiz" diyen CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da, açıklamaya tepki gösterdi.

"ESNAFA SORSUNLAR"

"Türkiye’nin ne kadar kötü yönetildiÄŸini gösteren bir açıklama" diyen KılıçdaroÄŸlu, "Profesörleri, sanatçıları, sporcuları, giriÅŸimcileri almalarına itiraz etmem. Ancak CumhurbaÅŸkanı, ‘Kim talep ederse’ diyor. Daha ÅŸimdiden gettolar oluÅŸmuÅŸ. 3 milyon insanı nasıl sindireceksin? Esnafa sorsunlar, istiyor mu?" ifadelerini kullandı.

"KAFASININ ARKASINDA KENDİ ÇIKARLARI VAR"

KılıçdaroÄŸlu konuÅŸmasını şöyle sürdürdü; "Ä°ÅŸin ahlaki boyutu neydi? Canlarını kurtarmak için gelen insanlara kucak açmaktı. Açtık. Suriye’de dönüp kendi ülkelerinde yaÅŸamalarını saÄŸlayacak bir çözüme çaba harcamak varken ‘ben alırım’ demek nasıl izah edilebilir? Onların kafasının arkasında kendi çıkarları vardır. BaÅŸkanlık için yeni oy kazanma planı var.

TERÖRİSTLER SURİYELİLERLE BİRLİKTE SIZIYOR

Olayın bir boyutu da güvenlik. 70 ilinden IŞİD’e katılım olan bir ülke oldu Türkiye ve terör örgütü mensupları da Suriyelilerle birlikte sızıyor. Pasaportu verdiÄŸiniz adamlar Türkiye’de ve baÅŸka ülkelerde terör estirince ne olacak?"

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.