Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın bombalı araç filosu

Terör örgütü PKK’nın uyuşturucu ve patlayıcı üssü olarak biline ve küçük Kandil olarak adlandırılan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sürdürülen operasyonda, teröristlerin bombalı saldırılarda kullanılmak üzere çaldığı ya da halktan gasp ettiği 22 araç ele geçirildi.



Terör örgütü PKK’nın uyuÅŸturucu ve patlayıcı üssü olarak biline ve küçük Kandil olarak adlandırılan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sürdürülen operasyonda, teröristlerin bombalı saldırılarda kullanılmak üzere çaldığı ya da halktan gasp ettiÄŸi 22 araç ele geçirildi. 

LÃœKS MODELLER VAR

Ä°stihbarat birimlerinin Haziran ayı baÅŸlarında verdiÄŸi raporlarda PKK’nın bazı bombalı araçların düzeneklerini Lice, Kulp, Bingöl üçgeninde yer alan Åženyayla bölgesinde hazırlandığına yer verilmiÅŸti. 23 Haziran’da baÅŸlayan ve dün sona ere ‘Bayrak-14 Åžehit Jandarma TeÄŸmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’nda, örgütün kent merkezlerinde düzenlemeyi planladığı bombalı saldırılarda kullanılmak üzere hazırladığı, çeÅŸitli marka ve modellerde otomobil, panelvan ve pikaptan oluÅŸan 21 araç ele geçirildi. Teröristlerin çaldığı ya da gasp ettiÄŸi araçların arasında lüks modellerin de bulunuyor.

20 TON PATLAYICI

Araçlarının bazılarının ise boyanarak renklerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸi görüldü. Operasyonun baÅŸladığı tarihten bugüne kadar bölgede patlayıcı yapımında kullanılan yaklaşık 20 ton güçlendirilmiÅŸ amonyum nitrat ele geçirildi. Patlayıcılar, kontrollü ÅŸekilde imha edildi. 

GRUPLAR DAÄžITILDI

Lice, Kulp ve Bingöl üçgenindeki Åženyayla bölgesinde 3 gezici terörist grubunun bulunduÄŸu tespit edilmiÅŸti. Her biri 25-30 teröristten oluÅŸan gruplarda keskin niÅŸancılar ve bombacıların yer aldığı belirlenmiÅŸti. Operasyon çerçevesinde hem karadan hem de havadan anlık düzenlenen harekatlarla bu gruplar dağıtıldı. Dün de bir teröristin öldürüldüğü ikisinin de saÄŸ yakalandığı operasyonda bugüne kadar örgütün en büyük gelir kaynağı olan uyuÅŸturucu yapımında kullanılan 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi. Ä°mha edilen uyuÅŸturucuların piyasa deÄŸerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduÄŸu belirlendi. Teslim olan teröristlerin ifadelerine göre, il ve ilçelerin ardından kırsalda da gücü kırılan PKK’nın sözde liderlerinin hain eylem planları da Hint keneviri tarlalarına gömülmüş oldu.

ÖRGÜTÜN BOMBACISI ÖLDÜRÜLDÜ

Örgütün gelir kaynaklarına da ağır darbe vurulduÄŸu operasyonlarda 6 terörist öldürüldü, 8’i saÄŸ yakalandı. Öldürülen teröristlerden birinin, örgütün bombacısı ve BaÄŸlar’da 7 polisin ÅŸehit edildiÄŸi saldırının talimatını veren ‘Masiro’ kod adlı Mervan Erdem olduÄŸu belirlendi. l11

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.