Sosyal Medya

Güncel

'Bizim muhatabımız Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimizdir'

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz İsrail ile adımlarımızı atmadan önce Halid Meşal ve Mahmut Abbas ile görüşmeler yaptık. Biz bu adımları atarken içeriden yapılan eleştiriler bizi üzmektedir. Bizim muhatabımız Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimizdir" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, İstanbul Dostluk Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuÅŸtu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Terör örgütlerinin hedefi ülkemizin ve milletimizin birliğini bozmaktır. Hamdolsun milletimiz bunu gördü. Terör olayları bu mübarek ayda da milletçe yakamızı bırakmadı. Bizim için DAİŞ ile PKK'nın hiç bir farkı yoktur. Çünkü terör kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmadan, kandan beslenen bir yapıdır. Hiç bir zaman unutmayalım, son gelişmeler göstermiştir ki sizi teslim alan örgütlerden ayrılmanın tam zamanıdır.

Dün akşam Kilis'teydim. Pek çok arkadaşım gelmeseniz daha isabetli olur dedi. Ama orada yaşayan kardeşlerimin canı, benim canımdan daha ucuz değil.

Atacağımız adımlarda asıl düşündüğümüz Gazzeli kardeşlerimizdir

Tayyip Erdoğan 40 yıl önce nasıl düşünüyorsa bugün de aynı şekilde düşünüyor. Haklı davamızdan asla taviz vermedik. Bizim atacağımız adımlarda asıl düşündüğümüz Gazzeli kardeşlerimizdir. Heniye'dir, Meşaldir, Abbas'tır. Bunun dışındakiler bizim için teferruattır. Kusura bakmasınlar, herkes yerini, konumunu bilecek.

Halid Meşal ve Mahmut Abbas ile görüşmeler yaptık

14 tonluk gemi ile Gazzeli kardeşlerimize yardım dağıtılacak. Her ay bir kaç gemi göndermekle devam edecek. Biz İsrail ile adımlarımızı atmadan önce Halid Meşal ve Mahmut Abbas ile görüşmeler yaptık. Biz bu adımları atarken içeriden yapılan eleştiriler bizi üzmektedir. Kim ne derse desin biz bu yolda, kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bizim Filistin'de, Gazze'de neler yaptığımızı oradaki kardeşlerimiz bilir, bunu başka kimsenin bilmesine gerek yok.

Bir pazarlığın içine girmedik asla girmiyoruz

Bölgemizde yaşanan krizlerin düğümlerini çözeceksek biz çözeceğiz. Bu adımları atmazsak Suriye'de işlerin daha kötüye gideceği açık. Biz Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizi kendimizden ayrı görmüyoruz. Ama şartların önümüze getirdiği şartlara göre politika belirlemekten de geri durmuyoruz. bir pazarlığın içine de girmedik asla girmiyoruz.

Şu anda savunma sanayinde çok önemli adımlar atılıyor. bu adımlar bazılarını rahatsız ediyor. Biz Türkiye'yi 2013 hedefleriyle tanıştırdık. İnşallah 2053 hedeflerimizi gençlerimiz, 2071 hedeflerimizi de torunlarımız gerçekleştirecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.