Sosyal Medya

Güncel

Suriye Türkmenleri'ne Türkiye sahip çıkacak

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu’yu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında ziyaret etti.



Suriye Türkmen Meclisi BaÅŸkanı Dr. Emin BozoÄŸlan ve beraberindeki heyet, 1 Temmuz Cuma günü, CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanı Yalçın Topçu’yu, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki makamında ziyaret etti. Görüşmede Suriye Türkmenleri’nin mevcut durumları, sorun ve talepleri konuÅŸuldu. 

Topçu, Suriye Türkmenleri’ne iletilmek üzere yaptığı konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

"TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

“Suriye Türkmenleri canımız, ciÄŸerimizdir. Bayır-Bucak, Halep Türkmen yurtlarıdır ve Anadolu’nun kilididir. Türkiye bunun farkındadır, gerekeni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Türkiye, Suriye sınırında Türkmen kardeÅŸlerimizi hedef alan bir oldu bittiye asla müsaade edilmemesi için her ÅŸeyi göz almış durumdadır. Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın emri bu yöndedir. Sayın BaÅŸbakan da keza bu hususlar ile yakinen ilgilidir.

ÇADIRLARDAN KURTARILACAKLAR

Türkmen kardeÅŸlerimizin tümü kışa kadar çadırlardan kurtulacak, konteyner kentlere, daha iyi koÅŸullarda bir hayata kavuÅŸacaktır. Türkmen kardeÅŸlerimizin eÄŸitimi ise ayrıca çok önemli bir mevzudur. Konuyla ilgili talimatlar ilgili kurumlara iletilmiÅŸ durumdadır ve özellikle kontenjan konusu hızla çözüme kavuÅŸturulacaktır. 

ÖMÜRLÜK MESELE

Suriye Türkmenleri’nin her ne derdi varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu dertlere derman olma hususunda son derece hassas olmalıdır. Åžahsen bu konunun takipçisiyim. Hatta benim için Türkmen meselesi 3-5 yıllık deÄŸil ömürlük bir meseledir.

Allah, sahada mücadele eden tüm gençlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu vesile ile 3. Dönem Suriye Türkmen Meclisi’ni ve baÅŸkan Dr. Emin BozoÄŸlan’ı tebrik ediyorum. Allah muvaffak eylesin. Türkiye her zaman yanınızdadır.”

YALÇIN TOPÇU'YA TEŞEKKÜR

Samimi sözleri için Topçu’ya Suriye Türkmenleri adına teÅŸekkür eden Dr. Emin BozoÄŸlan, Türkiye’nin desteÄŸi ve Türk milletinin dualarının devam edeceÄŸinden şüpheleri olmadığını ifade etti.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.