Sosyal Medya

Güncel

İHH özür diledi

İHH, "İsrail'le örtünen çıplak kalır" eleştirisi için özür açıklaması yaptı



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye-İsrail anlaşması için daha önce yaptığı kamuoyu paylaşımında kullandığı "İsrail'le örtünen çıplak kalır" Filistin atasözünün yanlış anlaşıldığını belirterek, sosyal medya hesabından özür diledi.

Açıklama şöyle:

  1. "İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti; 'İsrail'e güvenilmeyeceği' olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.
  2. Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.
  3. Açıklamanın sonunda 'İsrail'le örtünen çıplak kalır' atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.
  4. Bu söz asla Sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izhârıdır, bundan beriyiz.
  5. Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz."

 

Ä°HH'nın mutabakatın ardından yaptığı açıklamanın bir yerinde, "Mavi Marmara Ä°slâm dünyasında ve ezilen tüm halklara umut olmuÅŸtur. Ä°nsanlığın ortak vicdanı haline gelmiÅŸ olan bu umudu canlı tutmak mesuliyetimizdir. Sözümüzü bir Filistin deyiÅŸiyle bitiriyoruz; Ä°srail’le örtünen çıplak kalır"denilmiÅŸti.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Ä°srail'le anlaÅŸmaya tepki gösteren Ä°HH'yı isim vermeden eleÅŸtirmiÅŸ, "Türkiye'den böyle bir insani yardım götürmek için günün BaÅŸbakanı'na mı sordunuz? Biz zaten gerekli yardımları yaptık, yapıyoruz. Ama gövde gösterisi olsun diye deÄŸil, edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz" demiÅŸti.

 

 
 
 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.