Sosyal Medya

Güncel

Beytüşşebap'ta 1 şehit

1 PKK Beytüşşebap'ta 1 şehit Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lılar Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekât Şubesi'ne uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırılarda 1 astsubay şehit oldu.



Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde gece PKK'lılar, ilçe dışında gizlendikleri noktalardan Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekât Şubesi'ne uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan PKK'lıların bulunduğu alanlara top atışları yapıldı. Halk evlerine çekilirken, ilçeden silah sesleri yükseldi.

Saldırılarda 1 astsubay ağır yaralandı. Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan astsubay, kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren ve yoğun ateş altına alındıktan sonra kaçan PKK'lıları yakalamak için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağı

Öte yandan Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada, "PKK'lıların yakalanması, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca 3 Temmuz 2016 günü saat 01.00'den itibaren geçerli olmak üzere, ilçe merkezinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verildiği" belirtildi.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.