Sosyal Medya

Güncel

Havaalanına 'vurucu tim' geliyor

Türkiye'deki terör saldırılarının ardından Ankara’da toplanan güvenlik ve havacılık sektörü eylemciye ilk anda karşılık verecek TİM'lerin kurulmasını kararlaştırdı.



Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’nda salı günü yaÅŸanan canlı bombalı saldırılar gözleri havalimanlarındaki güvenlik önlemlerine çevirdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), alınacak ekstra güvenlik önlemlerini belirlemek için havacılık sektörü yöneticilerini Ankara’da önceki gün bir araya getirdi. Toplantıya Devlet Hava Meydanları Ä°ÅŸletmesi (DHMÄ°), Türkiye Özel Sektör Havacılık Ä°ÅŸletmeleri DerneÄŸi, THY, Emniyet, Jandarma, TAV gibi havalimanı iÅŸletmecileri katıldı.

HEMEN KARÅžILIK VERMELÄ°

Havacılık uzmanları, “terminaller ve havalimanları nasıl daha etkili korunabilir” ve “terminallere ne gibi ekstra güvenlik tedbirleri alınabilir” konusundaki çeÅŸitli öneriler getirdi. Toplantıda özellikle olası terör eylemlerinde teröristlere ilk anda karşılık verecek özel birimlerin kurulması önerildi. Alınacak yeni güvenlik önlemleri konusundaki nihai kararı Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu verecek.

DEVRÄ°YE GEZECEKLER

44 kiÅŸinin can verdiÄŸi Atatürk Havalimanı’ndaki saldırılardan sonra özel harekat ve özel timler görev yapmaya baÅŸladı. Timler 3’erli ve 4’erli gruplar halinde Dış ve İç Hatlar terminalleri geliÅŸ ve gidiÅŸ katlarında devriye geziyor. Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu terör timlerinin özel sektörden mi yoksa devletin polisinden mi oluÅŸacağını, kaç kiÅŸilik bir kadro oluÅŸturulacağını belirleyerek kesin kararı verecek.

ADLÄ° TIP'TA CENAZE KALMADI

Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi. Önceki gün hastanede hayatını kaybeden kişinin Ürdünlü 4 yaşındaki Ürdünlü Rayyan Mohammed olduğu açıklandı. 3 canlı bombanın cenazeleri ise halen Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor.Hastanelerde tedavi gören yaralılardan taburcu olanların sayısı 184'e yükseldi, 52 kişinin ise tedavisi sürüyor.Kaynak: Akşam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.