Sosyal Medya

Dünya

ABD'li yetkililer, 3 şehir için canlı bomba uyarısı yaptı

ABD'li yetkililer, Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında Antalya, Muğla ve İzmir için DAEŞ uyarısında bulundu.



Atatürk Havalimanı’na saldırı sonrası 'terör örgütleri ve finansmanı' konusunda çalışmalar yapan ABD'li kaynaklar, Türkiye’deki DAEÅž tehlikesinin sanılandan büyük olduÄŸu yönünde bilgiler verdi.

TURİSTİK YERLER İÇİN UYARI!

Amerikan istihbarat kurumlarının çalışma disiplinini iyi bilen bir kaynak, ABD’deki yetkili kurumların Türkiye’de daha büyük saldırıların olmasından endiÅŸe ettiklerini belirtti. Yetkililer, Antalya, MuÄŸla ve Ä°zmir’de turistik yerler, gece kulüpleri veya otellere baskın yapmasındankorktuklarını da ifade ettiler.

"DAEŞ, 7'ŞER KİŞİLİK 5 AYRI GRUBU TÜRKİYE'YE YOLLADI"

Bilgilerin Amerikan istihbaratınca Türk istihbaratına iletildiÄŸi ama Türkiye’deki tehdidin büyüklüğünün Ankara tarafından anlaşılmadığı konuÅŸuluyor. ABD’li kurumlar, DAEÅž’in Türkiye’de batı ve güneydeki turistik merkezler baÅŸta olmak üzere “daha kalabalık alanlarda daha çok can kaybına yol açabilecek saldırılar” için hazırlandığından korkuyor. Amerikan istihbarat kurumlarının Türk istihbarat kurumlarıyla yakın zamanda paylaÅŸtığı ÅŸu somut bilgi, tehdidin büyüklüğünü göstermeye yetebilir: “Havaalanı saldırısı Türkiye’de bir hücrenin iÅŸi ve kararıyla yapılmadı. Merkezden, yani Rakka’dan verilen emirle yapıldı.” ABD kurumlarına göre DAEÅž, 7’ÅŸer kiÅŸilik 5 ayrı grubu Türkiye’ye yolladı. Hepsi yabancı uyruklu. Havaalanı saldırısını yapan 7 kiÅŸilik gruptan 4’ü halen dışarda dolaşıyor.

SON 1 AYLIK DÄ°LÄ°MDE GÄ°RÄ°Åž YAPTILAR

Ä°stanbul’daki durumu yakından izleyen ABD kurumları, bunların ifÅŸa olduklarını düşündükleri için yakın zamanda intihar eylemlerine giriÅŸmelerinden korkuyor. Bu eylemleri Ä°stanbul’dan çıkmadan gerçekleÅŸtirebilirler. Geriye kalan 4 grubun Antalya, MuÄŸla ve Ä°zmir’de turistik yerler, gece kulüpleri veya otellere baskın yapmasından korkuluyor. CIA’e göre bu militanlar Türkiye’ye son bir aylık zaman diliminde giriÅŸ yaptı.

ABD’li yetkililere göre Türkiye’ye sızan 35 militandan ÅŸimdilik 3’ünün kendini patlatması dışında hiçbiri yakalanmadı. Polisin son iki gündür yaptığı baskınlarda ele geçirdiÄŸi şüpheliler uzun süredir polisin radarındaki militanlar, Türkiye’ye yeni giriÅŸ yapmış yabancı uyruklular deÄŸil. Amerikan istihbarat kurumlarına yakın olan ve Türkiye ile bölgesini yakından analiz eden kaynaklar, Türk liderlerinin DAEÅž tehlikesine karşı hala gerektiÄŸi ÅŸekilde teyakkuza geçmediklerine inanıyor.

Ankara’daki liderlerin hala “DAEÅž’den bize birÅŸey olmaz” ruh haliyle hareket ettiÄŸi görüşündeki istihbarat kurumları, DAEÅž’in bu kez Türkiye’ye bedel ödetmek için çok kararlı olduÄŸuna inanıyor.

TUNUS'TA 38 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Tunus’un turistik Susa kasabasındaki Riu Imperial Marhaba Hotel’de geçen yıl turistlerle tanışıp kaynaÅŸtıktan sonra bir plaj ÅŸemsiyesinin altına gizlenmiÅŸ kalaÅŸnikofunu alıp etrafa ateÅŸ açan Seyfettin Yakubi, 38 kiÅŸiyi katletmiÅŸti. DAEÅž saldırıyı üstlenmiÅŸ ve benzer saldırıların olacağının sinyalini vermiÅŸti. Saldırının ardından Tunus turizmi ciddi deÄŸer kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.