Sosyal Medya

Güncel

Putin NATO'yu suçladı

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin Finlandiya Devlet Başkan ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Rusya’nın Baltık Denizi’nde yürüttüğü hazırlıklarla neyi amaçladığı yönünde sorulan soruya verdiği cevapta "Suçlu biz değiliz. Silahlanan NATO cevabını verdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Viladimir Putin "Polonya'da artan NATO aktivitelerini ele alalım. Baltık Ãœlkelerinde NATO birlikleri güçlendiriliyor. Buna karşılık yakın çevremizde biz hareket ettiÄŸimizde bu tehdit olarak deÄŸerlendiriliyor. Ama NATO Baltık Denizi çevresinde savaÅŸ tatbikatı yaptığında bir nedenle bu tehdit olarak görülmüyor. Burada NATO'nun varlığı artarken nasıl bir reaksiyon göstermeliyiz?” diye konuÅŸtu.

Finlandiya Devlet BaÅŸkanı Sauli Niinistö de basın toplantısının açılışında yaptığı konuÅŸmada "Rusya'ya karşı bir korku var. Rusya'da NATO'yu büyük bir tehdit olarak görüyor” diyen Putin atılacak küçük adımlarla güvenin tekrardan saÄŸlanması gerektiÄŸini, bu adımlardan birinin bölgede yapılacak uçuÅŸlarda transponder kullanılması olabileceÄŸini belirtti.

Finlandiya'nın NATO ile üyelik görüşmelerine de deÄŸinen Viladimir Putin Finlandiya'nın NATO'ya üye olması durumunda Finlandiya sınırındaki Rusya askeri birliklerinin ÅŸu anda bulunduÄŸu sınırdan 1500 kilometre uzaklıktaki mevzilerinde olmayacağını belirterek "Ama bu sizin kararınızdır. Bizim deÄŸil” dedi

AB amborgosu Rusya'yı fazla etkilemedi

AB-Rusya iliÅŸkilerine de deÄŸinen Putin AB ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı amborgonun ülkesini fazla etkilemediÄŸini belirterek daha önce Finlandiya'dan yapılan süt ürünleri ithalatının yüzde doksanını ÅŸimdi kendilerinin ürettiÄŸini belirtti. Putin'in Finlandiya'nın AB'nin amborgo kararlarına kibarca uyduÄŸunu söylemesi üzerine Finlandiya Devlet BaÅŸkanı Sauli Niinöstö de "Finlandiya AB'nin emirlerin itaat etmiyor. Aksine kararların alınmasına katılıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.