Sosyal Medya

Güncel

Derisini makasla kesmek zorundalar yoksa...

Konya'da vücudunda doğuştan gözenek bulunmayan Suriyeli çocuğun ailesi yetkililerden yardım bekliyor.



Suriye’de çıkan iç savaÅŸtan dolayı Konya'ya yerleÅŸen Hammud ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hasan’ın cilt rahatsızlığı ailesinin biricik derdi oldu. Suriye’de dünyaya gelen ve vücudunda gözenek bulunmayan küçük Hasan'ın babası Ä°brahim El Hammud, bu hastalık yüzünden üç yıl önce Halep’ten göç ettiklerini, daha olmadı Konya’nın merkez Karatay ilçesine geldiklerini söyledi.

SÃœREKLÄ° SOÄžUK BÄ°R ORTAMDA BULUNMASI GEREKÄ°YOR

El Hammud, oÄŸlunu tedavi ettirmek amacıyla Suriye’nin bütün ÅŸehirlerindeki cildiye doktorlarına götürdüklerini belirterek, “Tedavisi olmayan bir hastalığı olduÄŸunu söylediler. ÇocuÄŸun bütün raporları Lübnan’a da götürdük ve muayene ettirdik. Oradan da hiçbir sonuç çıkmayınca Türkiye’ye geldik. Türkiye’ye gelme sebebimiz zaten çocuÄŸumun hastalığıdır. Hasan'ın tek tedavisi soÄŸuk ortamda bulunması. Suriye'de iç savaÅŸ nedeniyle elektrik ve su hiç bir ÅŸey kalmadı. Türkiye’ye de bu sebepten geldik. ÇocuÄŸun daha soÄŸuk, serin bir ortamda kalması için” dedi.

EV KÄ°RALADI Ä°NÅžAATLARDA ÇALIÅžMAYA BAÅžLADI 

Suriye’de oto tamir iÅŸinde çalıştığını da ifade eden El Hammud, “Türkiye’ye geldikten sonra inÅŸaatta çalışmaya baÅŸladım. 4 çocuÄŸum var Allah’a çok şükür. OturduÄŸum eve aylık 500 TL kira veriyorum. Ä°nÅŸaat sürekli bir meslek olmadığı için ve sırtımda fıtık olduÄŸu için biraz aksama ve sıkıntılar oluyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

VÃœCUDUNUN HİÇBÄ°R YERÄ°NDE GÖZENEK YOK 

ÇocuÄŸunun hastalığının doÄŸuÅŸtan olduÄŸunu söyleyen baba El Hammud, vücudun hiçbir yerinde gözenekler bulunmadığını ve vücudun ter bezleri olmadığı için vücut sıcaklığının vücut içinde hapsolduÄŸunu ve dışarı atamadığını kaydetti. Baba El Hammud, oÄŸlunun el içi ve ayakaltı derilerinin iki üç günde bir çatlayıp kendiliÄŸinden döküldüğünü de dile getirerek, "Tırnakları da aynı ÅŸekilde üç dört gün içerisinde büyür ve kendiliÄŸinden düşüyor. Sürekli nemlendirici ve serinletici kremlere ihtiyacı var.

Kremlerinde maliyeti çok yüksek olduÄŸu için biraz zorluk çekiyoruz. Eczaneler bazen ücretsiz ilaç veriyorlar. Ayrıca kazandığım parayla ilaçları karşılamaya çalışıyorum. Elimizden geldiÄŸince bunları yapmamız gerekiyor yoksa çocuÄŸun vücudu dayanmaz” diye konuÅŸtu.

"ÇATLAYAN DERÄ°LERÄ°NÄ° MAKASLA KESÄ°YORUZ" 

Türkiye’deki yetkililere kendilerini hiç yalnız bırakmadıkları için teÅŸekkür eden El Hammud, çocuÄŸunun durumunu özel olduÄŸunu da söyleyerek, 'tek isteÄŸinin çocuÄŸuna yardım etmeleri ve destek olmaları' ÅŸeklinde duygularını dile getirdi. 

Küçük Hasan’ın hastalığı ile ilgili konuÅŸan babaannesi Suad El Zamil ise, “ÇocuÄŸa en zarar veren ortam sıcak ortamlardır. Sıcak ortamlarda bulunduÄŸu için çok büyük sıkıntı çekiyor. Vücudun dış sıcaklığı bazen 40 dereceye kadar yükseliyor, ama iç sıcaklığının kaç dereceye kadar çıktığını bilemiyoruz” dedi.

ÇocuÄŸun sıcaklığını düşürebilmek için soÄŸuk su dolu küvet içine soktuklarını anlatan El Zamil, “Bazen geceleri çocuk aÄŸlıyor annesini babasını uyutmuyor. Annesi de sabaha kadar onunla beraber uyumadan bekliyor. Ä°ki günde üç günde bir vücudu kendiliÄŸinden çatlıyor, çocuÄŸun aÄŸrısını azaltmak için makasla çatlayan derileri kesiyoruz. ÇocuÄŸun sıcak ortamda bulunmaması gerektiÄŸinden evimizde bir klima olsa ya da klimalı bir ortam olsa daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

KAYNAKÄ°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.