Sosyal Medya

Güncel

Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları, komşularının muhtara defalarca kez şikayet ettiği ortaya çıktı.



Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 canlı bombanın gerçekleÅŸtirdiÄŸi kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 44’ü bulurken, teröristlerin kullandığı evle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya baÅŸladı. Rusya, Özbek ve Kırgız vatandaşı oldukları ileri sürülen 3 canlı bombanın Ä°stanbul Fatih’te, Sofular Caddesi 40 numarada kiraladıkları evdeki komÅŸuları ÅŸaÅŸkınlık içerisinde. Yaklaşık 32 gün önce peÅŸin para vererek eve taşınan teröristler, dairenin camlarını güneÅŸlikle kapattı. Oturdukları süre boyunca da güneÅŸlikler hiç açılmadı. Teröristler, dairenin pencereleri açılmadığı için havalandırmayı klima ile yaptı. Canlı bombaların oturdukları dairenin çift kapılı olması dikkat çekti. Normal kapının üzerine bir de demir kapı yapılmıştı. Teröristlerin evi kiraladıktan sonra muhtarlığa giderek kendilerini kayıt ettirmedikleri öğrenildi.

Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

"BURAYI SÃœREKLÄ° YABANCILARA VERÄ°YORLAR"

Poliste suç kayıtlarının olmadığı belirlenen 3 canlı bombanın oturduÄŸu evin üst katında yaÅŸayan yaÅŸlı bir kadın, “Neyin üzerinde oturuyormuÅŸum ben” diyerek ÅŸaÅŸkınlığını dile getirdi. YaÅŸlı kadın, “Burayı sürekli olarak yabancılara veriyorlar. Ne oldukları belli olmayan insanlar bizi endiÅŸelendiriyor. Ben komisyoncuya söyledim. ‘Ne olur, yalvarıyorum sana’ dedim. ‘5 kuruÅŸ aÅŸağıya olsun, bir aileye verin’ dedim. ‘Bilemezsin ne olduÄŸunu’ dedim. Kaymakamlığa da bu konuyla ilgili olarak ÅŸikâyetçi oldum” dedi.

"EVDEN AÄžIR KOKULAR GELÄ°YORDU"

Alt katında oturan bombacılarla hiç karşılaÅŸmadıklarını söyleyen yaÅŸlı kadın, “Onları ne kapıda gördük ne de camda. Camları sürekli kapalıydı. Belki de biz girip çıkarken görünmemek için evden çıkmıyorlardı. Evlerinden ağır, rahatsız edici bir koku geliyordu. Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu gibi, kimyasal bir koku gibi. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu” diye konuÅŸtu.

Canlı bombayı şikayet eden kadın: Muhtara yalvardım

"MUHTARA YALVARDIM"

Åžikâyet için muhtara gittiÄŸini, kendisini belediyeye yönlendirildiÄŸini ifade eden bina sakini kadın, “Belediyede kime ÅŸikâyet edeceÄŸim? Muhtara kaç defa yalvardım. ‘Kimin oturduÄŸunu tespit ediyor musunuz?’ dedim. ‘Biz biliyoruz her ÅŸeyi’ dedi” ifadesini kullandı.

 

"RAHAT RAHAT OTURUYORLAR"

Daireye musluk tamiratı için girdiÄŸini belirten ve adını vermek istemeyen bir tesisatçı ise “Bir kiÅŸi refakatçi gibi banyoya soktu. MusluÄŸunu taktım. Çıktım ben, öyle saÄŸa sola giremezsin ki” diye konuÅŸtu. Dairede gördüğü kiÅŸilerin eÅŸkıyaya benzediÄŸini söyleyen tesisatçı, "Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgâh olmayınca herkes rahat rahat oturuyor" dedi.

HÃœCRE EVÄ°NDE DNA TARAMASI

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacıların üs olarak kalıp kanlı eylem planlarını yaptıkları evde parmak izi, kıl ve DNA taraması yaptı. Böylece eve bombacıların haricinde başkalarının da girip girmediği tespit edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.