Sosyal Medya

Güncel

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

Lice'de devam eden operasyonlarda teslim olan bir PKK'lı, "Köylülere gelin bizi kurtarın dedik, geldiler yangın çıkardılar" dedi.



Lice Ä°lçesi kuzey ve güneyindeki daÄŸlık ve ormanlık alanda 23 Haziran'da baÅŸlayan, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın yürüttüğü, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularının katıldığı, Bayrak-14 Åžehit Jandarma TeÄŸmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında dün Lice Ä°lçesi'ne baÄŸlı Yalaza ve ÇaÄŸdaÅŸ Köyü yakınlarında çıkan çatışmalarda 2 PKK'lı öldürülürken, 4 PKK'lı da yakalandı.

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

İŞBİRLİKÇİLER ORMANI YAKTI

Diyarbakır ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, PKK'lıların kaçmalarını saÄŸlamak üzere bölgeye gelerek ormanlık alanı ateÅŸe veren 32 örgüt iÅŸbirlikçisi hakkında yasal iÅŸlem baÅŸlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi: "Lice ilçesi kuzey ve güneyi daÄŸlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduÄŸu deÄŸerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı deÄŸerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleÅŸim yerlerinde tespit edilen iÅŸbirlikçiler ve aranan ÅŸahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuÅŸturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiÅŸ uyuÅŸturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteÄŸinde icra edilen, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluÅŸan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde baÅŸlayan Bayrak-14 Åžehit Jandarma TeÄŸmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam etmektedir. Devam eden operasyonda, 30 Haziran 2016 tarihinde Lice ilçesi Yalaza Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak temas yaÅŸanmış ve yaÅŸanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmiÅŸ olup ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının kaçmalarını saÄŸlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateÅŸe veren 32 bölücü terör örgüt iÅŸbirlikçisi hakkında yasal iÅŸlem baÅŸlatılmıştır. Söz konusu olayı müteakip aynı gün Yalaza Köyü'ne çok yakın mesafede bulunan ve aynı grupta olduÄŸu deÄŸerlendirilen, ÇaÄŸdaÅŸ Köyü bölgesinde birliklerimize taciz ateÅŸi açan 2 bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiÅŸtir."

 

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

ELE GEÇEN SİLAHLAR

Öte yandan Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen PKK'lıların üzerinde ve yakın bölgede yapılan aramalarda, silah ve mühimmatın ele geçirildiÄŸi belirtilen açıklamada"Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinden ve yakın bölgeden; ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte; 2 adet M-16 piyade tüfeÄŸi, 3 adet kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 1 tabanca, 362 muhtelif fiÅŸek, 2 telsiz, 18 muhtelif ÅŸarjör, 2 pil grubu (muhtemelen el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi için hazırlanmış), 1 dürbün, 4 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan ÅŸemsiye, yaÅŸam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiÅŸtir. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı ile ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile ilgili geniÅŸ çaplı soruÅŸturma baÅŸlatılmış olup, ele geçirilen malzemelere el konulmuÅŸtur. Bölgemizde yaÅŸayan vatandaÅŸların huzur ve güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

YAKALANAN TERÖRİST ANLATTI

Aslen Hataylı olduÄŸunu söyleyen 'Gülan' kod adlı kadın PKK'lı, askeri yetkilinin sorduÄŸu soruları yanıtladı. Hatay'dan geldiÄŸini ve HDP'lilerle buluÅŸtuÄŸunu ve burada tanıştığı bir kadının kendisini PKK'lılara teslim ettiÄŸini söyleyen kadın terörist, yaklaşık 1 yıldan beri örgüt içerisinde faaliyet gösterdiÄŸini belirterek, "Çatışma çıkınca köylülere haber verdik gelin bizi kurtarın diye. Onlar da geldiler ormanı ateÅŸe verdiler. Grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum" dedi. Yüzü kapatılan bir kiÅŸi de, "Ormanı niye ateÅŸe verdiniz?" diye soran askeri yetkiliye, "Kalabalık köylüler geldi gelin ormanı ateÅŸe verelim ki teröristler kaçsın diye. Biz de geldik" dedi.

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

Yakalanan PKK'lı: Köylüler kaçalım diye yangın çıkardı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.