Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener yeni parti kuruyor iddiası

MHP’deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler gelecek için nasıl bir yol izleyeceklerini planlıyor.



Kulislerde AkÅŸener’in MHP içindeki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceÄŸi, hatta yeni bir kongre için imza toplamaya baÅŸladığı konuÅŸulurken, eÅŸ zamanlı olarak 5. parti hazırlıklarına da hız verildiÄŸi öğrenildi. Muhalif kanada geçen bazı milletvekillerinin de katılımıyla TBMM’de temsil edilecek yeni partinin adının, “Milliyetçi Demokrat Parti” olabileceÄŸi öne sürülüyor.

MUHALÄ°FLERÄ°N YOK HARÄ°TASI

Milliyet'te yer alan habere göre, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, YSK ve Çankaya Ä°lçe Seçim Kurulu’nun verdiÄŸi kararların ardından MHP’deki kongre süreci askıya alınırken, muhalifler yol haritalarını gözden geçiriyor.

KORAY AYDIN MHP'DE KALMAYI DÜŞÜNÜYOR

Koray Aydın’ın baÅŸka bir partide siyasi mücadele vermesi beklenmiyor. Genel merkezin olası disiplin hamlesiyle kulvar dışında kalmazsa mücadelesini yine MHP içinde sürdürecek. Genel baÅŸkan adaylığı için ismi geçen Sait Gönen, Suat BaÅŸaran ve Süleyman Servet Sazak’ın da benzer bir yol izleyeceÄŸi ifade ediliyor.

MERAL AKÅžENER YARIÅžAMAZ

Kulislerde en çok konuÅŸulan ise Meral AkÅŸener’in ne yapacağı. AkÅŸener’in MHP içinde kalarak mücadele etmesi gelinen aÅŸamada oldukça zor gözüküyor. Kongrenin yargı kararlarının zamanlaması hesaplandığında MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin iÅŸaret ettiÄŸi 18 Mart 2018’e kalması halinde AkÅŸener’in aday olması dahi mümkün gözükmüyor. Olası bir disiplin iÅŸlemiyle partiyle iliÅŸkisinin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

KONGREYÄ° ZORLAYACAK

AkÅŸener ise kısa sure içinde olaÄŸanüstü kongrenin toplanması için parti içinde kalarak sonuna kadar mücadele etme kararlılığını gösteriyor. Yargı kararlarının en kısa sürede sonuçlanmasını bekleyen AkÅŸener kanadında, yeni bir kongre giriÅŸiminin hazırlığı yapıldığı da iddia ediliyor. AkÅŸener’in kanadında delegelerden olaÄŸanüstü kongre toplanması için imza toplanmaya baÅŸlandığı öne sürülüyor.

5. PARTÄ° HAZIRLIÄžI YAPILIYOR

Muhalif kanadın dominant ismi AkÅŸener’in sokakta yakaladığı siyasi rüzgarı da deÄŸerlendirmek istediÄŸi dile getiriliyor. Ağırlığı MHP kökenli isimlerle merkez saÄŸda yeni bir oluÅŸuma hazırlandığı iddia edilen AkÅŸener’in 5. partiyi son hamle olarak ajandasında tuttuÄŸu vurgulanıyor.

AkÅŸener’in partisinin adı bile kulislerde konuÅŸuluyor. Yeni partinin, “Milliyetçi Demokrat Parti” veya MHP’nin kapatıldığı darbe döneminde kurulmuÅŸ bulunan Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olacağı öne sürülüyor.

MERAL AKÅžENER GRUP KURACAK

AkÅŸener’in muhalif kanatta yer alan MHP’li bazı milletvekillerini de yanına alarak TBMM’de temsil olanağını yakalayacağı vurgulanıyor. AkÅŸener’in Ak Parti içinden transfer çalışmalarıyla da Meclis’te 20 milletvekiline ulaÅŸarak grup kurmayı düşündüğü de ifade ediliyor.

Muhalif konumdaki Kayseri Milletvekili Yusuf HalaçoÄŸlu, Gaziantep Milletvekili Ãœmit ÖzdaÄŸ, Balıkesir Milletvekili Ä°smail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ä°zmir Milletvekili Oktay Vural’dan hangisinin yeni parti sürecinde dahil olacağı, Ak Parti içinde kimlerin gelebileceÄŸi ise kulislerde “isim toto” oynanarak gündeme getiriliyor. Kulislerde AkÅŸener kanadında yeni parti için tüzük çalışmalarının da sessiz sedasız yürütüldüğü ifade ediliyor.

HABERAL'A GÖREV

Bu arada MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, muhalif kanada geçtiÄŸi için görevinden istifa eden Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın yerine bu göreve Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ı atadı. Ä°zmir Milletvekili Oktay Vural’dan boÅŸalan MHP Grup BaÅŸkanvekilliÄŸi’ne ise Razaman Bayramı sonrasında seçim yapılacak. Bahçeli’nin bu koltuk için genç ve dinamik bir ismi düşündüğü öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.