Sosyal Medya

Coğrafyamız

Körfez'de Türkiye dayanışması

Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt, 44 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıdan sonra ülkelerindeki önemli yapıları Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.



Katar’ın baÅŸkenti Doha’da Sheraton Hoteli’ne Türk bayrağı çekildi ve otelin binası kırmızı renkle ışıklandırıldı. Suudi Arabistan’ın baÅŸkenti Riyad’da ve Kuveyt’in baÅŸkentinde de ÅŸehrin simge kulelerine kırmızı-beyaz renkler yansıtıldı.

 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad.
 
[[FotoÄŸraf: Sosyal medya]]

Salı günü Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinin giriÅŸinde bombalı saldırılar meydana gelmiÅŸ, 44 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. 

 

Kuveyt'te ülkenin simgesi haline gelen kuleler kırmızıyla burundu.
 
[[FotoÄŸraf: Sosyal medya]]

Dünyanın birçok baÅŸkentinde, bu tür saldırıların ardından, ÅŸehrin simge yapıları saldırıya maruz kalan ülkenin bayrağıyla ışıklandırılıyor. Fransa ve Belçika’daki terör saldırılarıyla birlikte baÅŸlayan uygulama, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra da devam etti.

 

Katar'daki Sheraton Oteli de kırmızıyla büründü.
 
[[FotoÄŸraf:Al Jazeera]]

Paris'teki Eyfel Kulesi, Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'deki Brandenburg Kapısı, Avustralya'nın Melbourne kentindeki Sanat Merkezi, Bosna'daki 16 yüzyıl Osmanlı Devleti döneminden kalma Mostar Köprüsü, saldırının ardından Türk bayrağının renklerine bürünmüştü.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.