Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan yeni açıklamalar geldi.Yeniden başlıyor mu?

Rusya’dan rafa kaldırılan Türk Akımı projesine yönelik yeni bir açıklama geldi.



Ä°liÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesine yönelik atılan adımların ardından, Türk Akımı’nın yeniden baÅŸlatılmasıyla ilgili görüşmeler için henüz erken olduÄŸu ifade edildi.

Kremlin’den gelen açıklamada, “Türk akımı boru hattı projesinin devamını konuÅŸmak için ÅŸu an erken” denildi.

RUSYA: RUS TURİSTLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN TÜRKİYE'DEN KAPSAMLI ÖNLEMLER BEKLİYORUZ

Bununla birlikte Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den Rus turistlerin güvenliği için kapsamlı önlemler alınmasını beklediklerini duyurdu.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Rus DışiÅŸleri'nden yapılan açıklamada, 'Rus tarafının Türkiye'yle olan turizm iliÅŸkilerini tamamıyla yeniden baÅŸlatmaya hazır olduÄŸu' belirtildi.

"Diğer taraftan Türk yetkililerden Türkiye'yi turistik amaçlarla ziyaret eden Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için kapsamlı önlemler almasını bekliyoruz" denilen açıklamada şu uyarıya da yer verildi:

Fakat tur operatörleri ve Rus turistler Türkiye seyahatlerini planlarken sorumlu davranmalılar ve objektif olarak bakıldığında bu ülkede hâlâ var olduğu görülen terör tehdidini dikkate almalılar.

RUS BÜYÜKELÇİ: VİZE KOLAYLIĞINA DÖNÜŞ İÇİN ACELEYE GEREK YOK

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk vatandaÅŸlarının bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamaya dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söyledi.

Interfax’ın haberine göre, Moskova’da basın mensuplarının sorularına cevap veren Karlov, “Bu konuda aceleci olmayalım. BaÅŸkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok ÅŸeyi düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Karlov, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinin yakın dönemde hissedeceklerini, kendisinin böyle düşündüğünü ifade etti.Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.