Sosyal Medya

Güncel

Polis, sıcak havada mont giyen teröristten şüphelendi ve kimlik sordu

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan 3 teröristten 1’inin terminal dışında sıcak havada mont giydiği için polis tarafından şüphe üzerine takip edildiği, bu teröristin polis memuru A.B.’yi ağır yaraladığı ortaya çıktı.



Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırının detayları ortaya çıktı. Aynı taksiyle Dış Hatlar GeliÅŸ Terminali’ne giden teröristlerin 2’si alt katı (geliÅŸ) hedef seçerken, diÄŸeri de üst geçitten geçip üst kattaki gidiÅŸ katına çıktı.  Elindeki KalaÅŸnikof’la ateÅŸ etmeye baÅŸlayan gidiÅŸ katındaki terörist, Rus milli havayolu ÅŸirketi Aeroflot’un bilet satış ofisinin ve check-in iÅŸlemlerinin yapıldığı “H” check- in adasının önüne kadar ateÅŸ ederek gitti. Pasaport polisi Y.D., teröristi takip ederek ateÅŸ etmeye baÅŸladı.

HEDEF RUS ŞİRKET MİYDİ?

Bilet satış ofislerinin bulunduğu yere 1 adet el bombası fırlatan terörist, çatışma sonunda polis memuru tarafından vurulup yere düştü. Daha kalabalık alana ulaşamadan vurulan terörist, yerde bir süre çırpındı.

Teröristin başına giden polis memuru D., saldırganın üzerindeki bomba düzeneÄŸini görünce kaçmaya baÅŸladı. Birkaç saniye sonra da terörist kendisini patlattı. Teröristin hedefinin Rus ÅŸirketi olabileceÄŸi belirtildi. Rus havayolu ÅŸirketinin 01.55’teki Ä°stanbul-Moskova seferini yapacak olan uçağı, biniÅŸ iÅŸlemlerine saat 24.00’te baÅŸlayacağı için biniÅŸ bankosu kapalıydı.

Bu arada Türk Hava Yolları’nın 23.55’te kalkacak olan Ä°stanbul- Tel Aviv uçağının yolcularından da baÅŸka bir biniÅŸ bankosunda check-in iÅŸlemleri yapanların olduÄŸu öğrenildi.

KÄ°MLÄ°K SORUNCA VURDU

DiÄŸer patlamalar ise geliÅŸ katında (alt kat) yaÅŸandı. Teröristlerden biri, araçların yolcu indirip bindirdiÄŸi otopark alanında Havalimanı AraÅŸtırma Büro AmirliÄŸi’nde görevli A.B.’nin dikkatini çekti.

Sıcak havaya rağmen mont giyen teröristi takip etmeye başlayan polis memuru B., birkaç metre sonra kimlik sormak istedi. Terörist silahını çekerek polis memuruna ateş etti. Teröristin polis memuruna ateş ettiği anlar güvenlik kameralarına da yansıdı.

Deşifre olduğunu anlayan terörist içeriye girmeden burada kendisini patlatırken, aynı kattaki diğer terörist de tabancayla ateş ederek yolcuların çıkış yaptığı alana yakın bir yerde kendisini havaya uçurdu. En çok ölüm de bu katta yaşandı.

KALEÅž’TE ÇİFT ÅžARJÖR

Canlı bombaların bomba düzeneklerinin içerisinde parça tesiri olarak av tüfeklerinde kullanılan metal saçma kullandıkları, bu nedenle daha fazla insanın yaralanmasına ve ölümüne sebep oldukları belirlendi.

Polisin tespitlerine göre, polisin vurduğu teröristin, etrafa ateş açtığı Kalaşnikof tüfeğe çift şarjör taktığı, silahın toplam 60 mermi aldığı ortaya çıktı. Alt katta kendilerini patlatan teröristlerin ise tabanca taşıdıkları bildirildi.

Teröristlerin, vatandaşların kaçış güzergâhları üzerinde kendilerini patlatarak can kaybını artırdığı da belirlendi. Olay yeri incelemesinde teröristlerin yanında 1 adet Kalaşnikof, 1 adet Glock marka silah ve 2 el bombası olduğu öğrenildi.Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.