Sosyal Medya

Güncel

Yemen barış görüşmeleri askıya alındı

Barış müzakereleri 15 günlüğüne askıya alındı



Kuveyt’teki Yemen barış müzakerelerinin 15 günlüğüne askıya alındığı bildirildi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Ä°smail Vild Åžeyh Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek aÅŸamanın prensiplerinin belirlenmesi için katılımcılarla görüşmeler yapıldığını belirtti. Ahmed, gelecek aÅŸamanın Yemen’deki tarafların görüşlerinin desteklenmesi için tahsis edildiÄŸini ve 15 Temmuz’da Kuveyt’te baÅŸlayacağı ifade edildi.

Ahmed, gelecek aÅŸamada, çalıştırma mekanizmalarının uygulanmasına yönelik tavsiyelerin görüşüleceÄŸi ve Yemen’de anlaÅŸmazlıkları sonlandıracak anlaÅŸmanın imzalanacağını bildirdi. Åžeyh Ahmed, bu süreçte kapsamlı çözüm için çalışma ve çabaları teÅŸvik etmek ile ülkedeki güvenliÄŸi ve istikrarı güvence altına almak amacıyla bazı Yemenli ve bölgesel yöneticilerle birtakım görüşmeler gerçekleÅŸtireceÄŸine iÅŸaret etti.

Kuveyt'te 21 Nisan’da baÅŸlayan müzakerelerde önemli bir aÅŸama kaydedilemedi. BM Yemen Özel Temsilcisi Åžeyh Ahmed, 21 Haziran'da BM Güvenlik Konseyine birkaç gün içinde Yemen'deki taraflara, ülkedeki çatışmaları sona erdirmeyi ve barışçıl siyasi sürece dönülmesini hedefleyen bir yol haritası sunacağını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.