Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanlığın teröre karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledi.



CumhurbaÅŸkanlığı internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, ErdoÄŸan, "Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyor, bu vahim olayda hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.

Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır"
 dedi.

Açıklamada, "Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluÅŸlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruÅŸ sergilemelerini bekliyoruz. Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediÄŸi tüm bedellere raÄŸmen, sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkana sahiptir. Ancak, bu tür eylemlerinin, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanın tamamına yönelik olduÄŸunu da hatırlatmak isterim. Bugün Ä°stanbul'da patlayan bombalar, terörün hain karakteri gereÄŸi, dünyanın herhangi bir ÅŸehrinde, herhangi bir havalimanında da gerçekleÅŸebilirdi. Herkes ÅŸundan emin olsun ki, terör örgütleri için Ä°stanbul ile Londra'nın, Ankara ile Berlin'in, Ä°zmir ile Åžikago'nun, Antalya ile Roma'nın bir farkı yoktur. Åžayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuÄŸumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleÅŸecektir.

Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun"
 ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.