Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve PKK arasında arabulucu olacakmış!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Türkiye ile bölücü terör örgütü PKK’nın diyalog masasına dönmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.



Ali KaradaÄŸi’den yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK tarafından Türkiye'de yürütülen terör eylemlerinin durdurulması ve daha fazla kanın dökülmemesi için tarafların diyalog masasına dönmesi gerektiÄŸi belirtildi.

Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi Genel Sekreteri, kendisine düşen sorumluluk çerçevesinde baÅŸlattıkları giriÅŸimin olumlu sonuçlanmasını ümit ettiÄŸini belirterek, “Bu iÅŸ kolay deÄŸil, fedakârlık gerektirir. Ä°ki taraf da uygun bir zemin hazırlamalı” dedi.

Eli kanlı terör örgütü PKK, 3 yıl aradan sonra 2015'ün Temmuz ayında çatışmalara yeniden başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık' demişti.

'KÃœRT DEVLETÄ° BÄ°R HAKTIR' DEMÄ°ÅžTÄ°

2014 yılında yaptığı açıklamada Kürt devletinin, Kürt milleti için bir hak olduÄŸunu ifade eden Müslüman Âlimler BirliÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Ali KaradaÄŸi, Müslüman Alimler BirliÄŸinin konuya bakış açısının da böyle olduÄŸunu söylemiÅŸti. KaradaÄŸi, DAEÅž'in terör örgütü PYD'ye yaptığı saldırıları kınayarak uluslararası kamuoyuna DAEÅž’i Rojava’dan çıkartma çaÄŸrısında da bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.