Sosyal Medya

Güncel

HDP'den Antalya özrü geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Antalya'nın Kumluca ilçesinde devam eden orman yangınını Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gösteren HDP'ye sert tepki göstermesinin ardından, HDP'den özür geldi.



HDP'nin Ä°ngilizce resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Kumluca  ilçesinde devam eden orman yangınını, Türk ordusunun Lice'de çıkardığı iddia  edildi.
 
Turistik ilçede çıkan orman yangınını fotoÄŸraflarıyla Lice'de gibi  gösteren mesajda, şöyle denildi:
 
"Türk ordusu büyük bir alana yayılan bir orman yangını çıkardı ve Kürt  bölgesindeki daÄŸ köylerini yok etti."
 
AkÅŸam saatlerinde ise Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, resmi Twitter hesabında HDP ve Dicle Haber Ajansının servis ettiÄŸi tweetleri ekran görüntüsüyle birlikte  paylaÅŸarak sert tepki gösterdi. ÇavuÅŸoÄŸlu, mesajında, "Kumluca'daki yangını Lice  diye servis eden ihanet ÅŸebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır  tanımıyor." ifadelerini kullandı.
 
ÇavuÅŸoÄŸlu'nun bu paylaşımı sonrasında hatasını anlayan HDP Ä°ngilizce  resmi Twitter hesabı bu kez, "Kumlucu'da meydana gelen yangına ait bir  fotografının yanlışlıkla Lice'de çıkmış gibi paylaşıldığını farkettik. Bundan  dolayı içtenlikle özür dileriz." ÅŸeklinde özür mesajı yayınladı.
 
Öte yandan, HDP'nin Türkçe resmi Twitter hesabından konuyla ilgili  paylaşım yapılmadığı, resmi Ä°ngilizce sitesinden özür tweetinin paylaşıldığı  görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.