Sosyal Medya

EÄŸitim

LYS'de son sınav bugün yapılacak

Bugün 853 bin 32 adayın başvurduğu Edebiyat Coğrafya Sınavı (LYS-3) saat 10.00’da başlayacak.



Geçen hafta yapılan Matematik Sınavı’ndan (LYS-1) sonra tıp ve mühendislikler baÅŸta olmak üzere sayısal Matematik Fen (MF) puanlarıyla tercih yapacak üniversite adayları dün de Fen Bilimleri Sınavı’nda (LYS-2) ter döktü.

460 bin 362 adayın baÅŸvurduÄŸu sınav Kilis hariç 80 il ve LefkoÅŸa’da yapıldı. Adaylar fizik, kimya ve biyoloji testlerinden 30’ar soru yanıtladı. Adayların çok zorlandığı ve “Biz Einstein mıyız?” diye eleÅŸtirdiÄŸi sınav, uzmanlara göre de son yılların en zor sınavı oldu. Ä°ÅŸte Nesibe Aydın Okulları, FEM Yayınları, Bilfen Liseleri ile UÄŸur Okulları uzmanlarının sınav yorumları: 

FÄ°ZÄ°K: Ã–ÄŸrenciler hem soruların zorluÄŸundan hem de kullanılan “aÄŸdalı, anlaşılmaz dil” yüzünden çok zorlandı. Soruyu anlamak için birkaç kez okumak zorunda kaldılar. Ä°ÅŸlem gerektirmeyen soruların bile yorumlanması zor oldu. Bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. “Rölativistik kütle artışı” sorusu müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸinden dolayı öğrencileri zorladı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

KÄ°MYA: Sorular daha kolaydı. Her zamanki gibi organik kimyadan 10 soru geldi. Seçici sorular gibi bilgi düzeyi düşük öğrencilerin de yapabileceÄŸi sorulardan oluÅŸtu. 

BÄ°YOLOJÄ°: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Özellikle“nükleik asit-protein sentezi” sorusu ve “popülasyon genetiÄŸi” seçici sorulardı. Yorum soruları azdı. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında baÄŸlantı kurulmasını gerektiren sorular. 

"EÄ°NSTEÄ°N MÄ°YÄ°Z BÄ°Z?"

LYS-2’nin ardından adaylar sosyal medyada soruları tartıştı. En çok konuÅŸulan ise biyolojideki ‘kas’ sorusu ve fizik sorularının zorluÄŸu oldu. ‘Biz Einstein mıyız?’ ‘Nikola Tesla ile Einstein güçlerini birleÅŸtirse o fizik sorularını çözemezdi’ en sık yapılan yorumlar oldu. Ä°ÅŸte sosyal medyadaki bazı LYS-2 yorumları: 

-Fizik sorularını çok mu aradın ey ÖSYM. n LYS-2 kolaydı diyen çarpılır. 

-Kas gevÅŸeyip kasılma sorusunu çözerken tüm salon Johny Bravo’ya dönüştü. 

-Kasın gevÅŸeyip kasılması sorusunu çözerken kol kasını sıkıp gevÅŸetmeyen eÅŸit ağırlık öğrencisi deÄŸildir. 

-Geleceğimi belirleyen sınavın kitapçığını yelpaze olarak kullandım.

-Kas sorusunu yaparken kollarımla oynamam ve hocaların bana deÄŸiÅŸik deÄŸiÅŸik bakması... 

-Kimyaya Trivia Crack bilim sorularını çözerek hazırlandım diye mi böyle oldu ki ya böyle zor kimya görmedim. 

-Newton, ArÅŸimet, Pascal, Pauster, Mendel’in kemikleri sızladı. 

-Beynimde Mitrokondriler dönüyor artık fotosentez yapacağım az kaldı. 

-LYS-2 kimya sorularını yapabilen evde kendi sabununu kendi üretebilecek kapasiteye sahiptir. 

-Sınavdan anladığım, sayısalcılar daha yakışıklı. 

LYS'DE SON SINAV BUGÃœN 

Bugün ise LYS maratonunun son sınavı var. 853 bin 32 adayın baÅŸvurduÄŸu Edebiyat CoÄŸrafya Sınavı (LYS-3) saat 10.00’da baÅŸlayacak. Adaylara Türk Dili ve Edebiyatı Testi’nde 56, CoÄŸrafya-1 Testi’nde 24 soru yöneltilecek. Sınav toplam 120 dakika sürecek. BaÅŸta hukuk ve iÅŸletme olmak üzere Türkçe Matematik (TM) puanlarıyla öğrenci alan bölümleri seçmek isteyen adaylar Matematik Sınavı (LYS-1) ile birlikte LYS-3’e girmek zorunda

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.