Sosyal Medya

Güncel

Öldürülen teröristin üzerinden çıkanlar şok etti!

Elazığ'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında öldürülen ‘Dijvar’ kod adlı şahsın,geçen yıl Karakoçan bölgesinde askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda EYP'yi hazırlayan kişi olduğu düşünülüyor.



Dün gece Elazığ Ä°l Jandarma Komutanlığı’na baÄŸlı JÖH Timleri tarafından Karakoçan ilçesi ÇavuÅŸyolu köyü kırsalında baÅŸlatılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen 2 teröristten birinin bombacı Dijvar olarak bilindiÄŸi ve Karakoçan bölgesinde geçtiÄŸimiz yıl askeri aracın geçiÅŸi sırasında patlatılan ancak, askerin dikkati sayesinde can kaybının olmadığı olayda EYP’yi hazırlayıp yerleÅŸtiren kiÅŸi olduÄŸu öğrenildi.

ÃœZERLERÄ°NDEN CEPHANELÄ°K GÄ°BÄ° MÃœHÄ°MMAT ÇIKTI 
 
Jandarma Özel Harekat timlerinin baÅŸarılı operasyonu sonucu ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinden 1 adet kalaÅŸnikof, 1 adet M 16, 4 el bombası, silahlara ait 10 adet  ÅŸarjör, 291 adet mermi, 4'lü pil bloÄŸu, 1 adet telsiz, 1 adet dürbün, 1 adet ses kayıt cihazı ve örgütsel dokümanlar çıktı. 
 
Mühimmatların yanı sıra teröristlerin özellikle Ä°nsansız Hava Araçlarına (Ä°HA) görünmemek için yanlarında taşıdıkları 2 adet ÅŸemsiye de bulundu. Teröristlerin Elazığ Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsinin ardından kimliklerinin kesinlik kazanması bekleniyor.

 
Kaynak:AKÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.