Sosyal Medya

Dünya

İngiltere Başbakanı Cameron istifa ediyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'den ayrılık kararının ardından istifa edeceğini duyurdu.



Ä°ngiltere, dün yapılan referandumun ardından yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararı aldı. Ä°ngiltere Kraliçesi Elizabeth, oylamaya dakikalar kala "Bana AB'de kalmak için bir neden gösterin" diyerek ayrılma isteÄŸini belli etmiÅŸti.

CAMERON Ä°STÄ°FA EDÄ°YOR

Başbakan Cameron ise ayrılma olması halinde İngiltere'nin batacağını savunuyordu. Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından basın açıklaması yaparak istifa edeceğini duyurdu.

"SÃœRECÄ° YENÄ° BAÅžBAKAN YÃœRÃœTMELÄ°"

Cameron, "Tercihe saygı duyulmalı ama benim de dahil olduÄŸum kaybeden taraf çaba göstermeliydi" dedi. Önümüzdeki dönemde 'geminin kaptanının' kendisinin olmaması gerektiÄŸini söyledi; "Ãœlke yeni bir liderliÄŸe ihtiyaç duyuyor. AB’den ayrılma sürecini yeni bir baÅŸbakan yürütmeli"

İNGİLTERE'DEKİ AB VATANDAŞLARININ DURUMU DEĞİŞECEK

Yeni baÅŸbakanın ekim ayında seçileceÄŸini duyuran Cameron, piyasa ve yatırımcılara da seslendi. Ä°ngiliz ekonomisinin güçlü kalmaya devam edeceÄŸini ifade eden BaÅŸbakan,"Ä°ngiltere'de yaÅŸayan Avrupa BirliÄŸi vatandaÅŸlarının öncelikle seyahat daha sonra hizmet sektörüyle ilgili temel durumları deÄŸiÅŸecektir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.