Sosyal Medya

Güncel

HDP'liler öldürülen PKK'lıların ailelerine iftar verdi

Iğdır'da, HDP ve DBP İl örgütleri çeşitli tarihlerde ölen PKK, HPG, YPG ailelerine iftar yemeği verdi.



IÄŸdır merkeze baÄŸlı bir lokantada gerçekleÅŸen iftar yemeÄŸine DBP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Sebahat Tuncel, HDP Ä°stanbul Milletvekili aynı zamanda Meclis BaÅŸkan Vekili Pervin Buldan, IÄŸdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, IÄŸdır Belediye eÅŸ baÅŸkanları Murat Yikit, Åžaziye Önder, DBP ve HDP IÄŸdır il eÅŸ baÅŸkanları ve aileleri katıldı. Burada konuÅŸma yapan Pervin Buldan, Kürtlerin yüzyıllardır tüm acılara maruz kalmasına raÄŸmen her zaman baÅŸarılı ve kazançlı çıktığını savundu.

HDP'liler öldürülen PKK'lıların ailelerine iftar verdi

"ÇAĞIRDIĞINIZ İFADELERE GELMEYECEĞİZ"

Buldan, "Öncelikle Ramazan ayının ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İçerisinde bulunduÄŸumuz süreç çok yakıcı süreçtir. Sizler her biriniz yüreÄŸinizdeki acıları, ödediÄŸiniz bedelleri ve döktüğünüz gözyaÅŸlarını hepsini buraya getirdiniz. YaÅŸadığınız acılar ve duygular ortak. Bundan sonraki süreçte el ele vererek omuz omuza yürüyerek bu üzerimizdeki baskıyı, ÅŸiddeti ve katliam politikasını boÅŸa çıkarmak için buna çok ihtiyacımız var. Yüzyıllardır Kürtler bu tür acılara maruz kalmasına raÄŸmen her zaman bu süreçten baÅŸarılı ve kazançlı çıkmıştır. Evet bu gün milletvekillerimizin dokunulmazlıklarını kaldırılması ile birlikte savcılar harekete geçmiÅŸler. Telefonla arayıp ifadeye çağırıyorlar. Bugün 3 milletvekilimiz telefonla ifadeye çağırdılar. Ancak ÅŸunu başından söyledik, ÅŸimdi de söylüyoruz! Bizler sizin bu hukuksuzluÄŸunuza karşı dik duracağız, eÄŸik durmayacağız biat etmeyeceÄŸiz, çağırdığınız ifadelere gelmeyeceÄŸiz ve size ifade vermeyeceÄŸiz" dedi.

HDP'liler öldürülen PKK'lıların ailelerine iftar verdi

TUNCEL: HALKIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM

Ardından konuÅŸan DBP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Sebahat Tuncel ise, "Barışın da savaşın da ne olduÄŸunu en çok bu uÄŸurda evlatlarını veren aileler biliyor" diyerek, "Buradaki aileler savaşın da barışın da ne demek olduÄŸunu çok iyi biliyorlar. Buradaki ailelere söz verseniz barış derler. Artık savaÅŸ sona ersin derler. Çünkü buradaki aileler çocuklarını verdiler en deÄŸerli varlıklarını verdiler. Bize düşen görev ise halkımızın onurlu bir geleceÄŸi için ve halkımızın özgür bir ÅŸekilde yaÅŸaması için mücadele etmemiz gerekir. Halkımızın kendi dili ile kimliÄŸi ile kültürü ile özgürlüğüne kavuÅŸması için mücadeleyi büyütmek gerekir. Bunun içinde karşımızda bunu engellemek isteyenler vardır. BaÅŸta bu ülkenin CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve AKP hükümeti var. Bu sadece Kürtlere karşı deÄŸil, kadınlara ve Türkiye halklarına karşı savaÅŸ açmış durumda ama bu savaÅŸ karşısında direnenler de var. Ä°ÅŸte AKP faÅŸizmi karşısında direnenlere selam olsun.

HDP'liler öldürülen PKK'lıların ailelerine iftar verdi

KÜRT HALKI KENDİ KADERİNİ TAYİN ETMEYE VE KAZANMAYA ÇOK YAKIN

Kürtlere karşı topyekun savaÅŸ açmış durumdadır. Bir yandan milletvekillerimizi parlamentodan atmak istiyor, bir yandan belediyelerimize el koymak istiyor. Bir yandan Kürtlerin varlığına yönelik her türlü saldırıların yanında oluyor. Rojava devrimini boÄŸmak istiyor. DAÄ°Åž'in El Nusranın yanında yer alıyor. Tüm Kürtleri terörist ilan ediyor. Ama biz ona diyoruz ki senin bu politikalarına karşı faÅŸizmi yeneceÄŸiz ve sen o sarayda tek başına oturamayacaksın. Sen varlığını korumak için onca savaşı çatışmayı göze alıyorsun. Gençlerin ölümlerinde iktidar elde etmeye çalışıyorsun. Kürt halkının kendi kaderini tayin etmek konusunda önemli bir dönemeçteyiz. Biz kazanmaya çok yakınız. Birlikte dayanışacağız, yan yana duracağız ve kazanacağız. Åžimdiye kadar ne kazandıysak dayanışmayla birlikte mücadeleyle kazandık" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Yapılan konuÅŸmaların ardından program verilen iftar yemeÄŸi ile son buldu.

HDP'liler öldürülen PKK'lıların ailelerine iftar verdi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.