Sosyal Medya

Güncel

Türkiye doğrudan yatırım çeken 20. ekonomi

Türkiye dünyadaki uluslararası doğrudan yatırım sıralamasını iki basamak yükselterek en fazla uluslararası doğrudan yatırım çeken 20. ekonomi oldu.



Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36'lık artışla 16,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından hazırlanan ve tüm dünyada eş zamanlı olarak duyurulan Dünya Yatırım Raporu'nun Türkiye lansmanı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tankut Turnaoğlu, YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit ve YASED Kurumsal ve Sektörel Politikalar Koordinatörü Ece Beydağı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

YASED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turnaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yatırım cazibe merkezi olması için uluslararası sermaye hareketlerinin yönünü belirleyen dinamikleri göz önünde bulundurmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Sermayenin yönünü daima kendini güvende hissettiği coğrafyalara çevirdiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu anımsatan Turnaoğlu, Türkiye'yi gelecekte ekonomik hedeflerine taşıyacak en önemli yapı taşlarından birinin yatırım ortamının sürekli iyileştirilmesi ile sürdürülebilir ve öngörülebilir bir yatırım ikliminin sağlanması olduğunu kaydetti.

Turnaoğlu, "2015 İSO 500 listesinde çoğunluğu üyemiz olan 125 uluslararası yatırımcının toplam ihracatın yüzde 42'sini, üretimden satışların yüzde 31'ini, yaratılan katma değerin yüzde 40'ını, istihdamın yüzde 29'unu, Ar-Ge yatırımlarının ise yüzde 37'sini gerçekleştirdiği göz önüne alındığında uluslararası yatırımların gücü daha iyi anlaşılabilir sanırım." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.