Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de başkanlar arasında Türkiye tartışması

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, eski başkan Boris Johnson'ı Türkiye konusunda yalan söylemekle suçladı.



Ä°ngiltere'de bugünkü referandum öncesinde Londra'nın “Kalma yanlısı” İşçi PartiliMüslüman kökenli yeni Belediye BaÅŸkanı Sadiq Khan ile “Ayrılma yanlısı” Muhafazakâr Partili Türk kökenli Ã¶nceki Belediye BaÅŸkanı Boris Johnson canlı tartışmada kozlarını paylaÅŸtı.

CANLI YAYINDA TARTIÅžTILAR

BBC'de yayınlanan tartışma programında Khan, ülkenin AB üyeliÄŸinin devam etmesini isteyen “Britanya Avrupa'da Daha Güçlü” kampanyasına verdiÄŸi destek kapsamında konuÅŸtu.

1_60

"YALAN SÖYLÜYORSUNUZ"

Khan, özellikle Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin referandum tartışmalarına konu ediliyor olmasına dikkati çekerek, ayrılık kampanyasının önde gelen temsilcilerinden Boris Johnson'a hitaben, “Yalan söylüyorsunuz, insanları korkutuyorsunuz. Türkiye, AB'ye üye olmak üzere deÄŸil. Bu korku tellallığıdır Boris ve bundan utanç duymalısın."

2_50

"TÜRKİYE ALDATMACASINI OY İÇİN YAPIYORSUN"

Khan "Türkiye aldatmacasını, ‘Ayrıl' kampanyasına oy vermeleri için insanları korkutmak için yapıyorsun. Göç kontrol altına alınmalı, ancak buna verilecek cevap AB'den çıkmak deÄŸil. Türkiye (AB'ye) üye olmanın eÅŸiÄŸinde deÄŸil, ve 3 ay öncesine kadar bunu sen de biliyordun. Ne deÄŸiÅŸti” dedi.

3_45

Eski Belediye BaÅŸkanı Boris Johnson ise seçmenlere “Birlik'ten çıkma” çaÄŸrısında bulunarak, “Artık kesin kontrolü tekrardan geri almanın vakti” dedi. “Ayrılığa Oy Ver” kampanyasının, seçmene umut vadettiÄŸinin altını çizen Johnson, “EÄŸer çıkmak için oy verir ve kontrolü geri alırsak bu perÅŸembenin ülkemizin bağımsızlık günü olabileceÄŸine inanıyorum” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.